Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση για τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και το παράρτημά της στο ΕΚ ΧίουΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Ανακοίνωση για τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και το παράρτημά της στο Εργατικό Κέντρο της Χίου, εξέδωσε η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σε παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας μετατράπηκε η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ). Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη ΓΣΕΕ, σε συνεδρίαση που συγκάλεσε την Πέμπτη 11 Απρίλη, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Αθηνών με την οποία θα ζητά το διορισμό διοίκησης στη ΓΣΕΕ με αποκλεισμό των δυνάμεων της ΔΑΣ, δηλαδή του ΠΑΜΕ!

Η στάση και η απόφαση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Χίου θα καταγραφεί στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΕΚΧ, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στα βίντεο, αποτελεί και αυτός μπουντέλι του Παναγόπουλου, (κυρίου με μισθό 8000€ το μήνα) και υπερασπίστηκε σε όλα τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ. Μάλιστα για τους νόθους είπε ότι «οι νόθοι ήταν μόνο 52 και δεν άλλαζαν οι συσχετισμοί». Δηλαδή δεν πειράζει να ψήφιζαν και νόθοι. Δεν βρήκε όμως τίποτα να πει για τους εργοδότες, τους οποίους οι κύριοι της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ ήθελαν να νομιμοποιήσουν. Δεν βρήκε τίποτα να πει για τους μπράβους. Δεν βρήκε τίποτα να πει για τις εκκλήσεις της ΔΑΣ, δηλαδή του ΠΑΜΕ, για να γίνει Συνέδριο των εργατών χωρίς νόθους και εργοδότες. Δεν είπε τίποτα για τις κάρτες των αντιπροσώπων, που τις μοίραζαν οι καμαριέρες. Αντίθετα είχε να πει πολλά ψέματα για τους υποτιθέμενους τραυματισμούς που προκάλεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ότι το ΠΑΜΕ δεν ήθελε να γίνει το Συνέδριο.

Με φανατισμό και ακολουθώντας όλη τη φρασεολογία των φασιστοειδών Μιχαλολιάκου και Τζήμερου, καταφέρθηκε ενάντια στο ΠΑΜΕ ο αντιπρόεδρος του ΕΚΧ (άλλωστε μας έχει συνηθίσει και σ’ άλλες συνεδριάσεις), «το ΠΑΜΕ είναι τραμπούκοι, δολοφόνοι», είπε. Ενώ συνέχισε και με υβρεολόγιο πεζοδρομίου προς τους εκλεγμένους στη διοίκηση του ΕΚΧ με την «Αγωνιστική Ενότητα». Ο συγκεκριμένος μάλιστα, έφερε ένα χαρτάκι ημερολογίου (σαν αποδεικτικό στοιχείο μάλλον) απαντώντας στις καταγγελίες του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για το διασπαστικό – εργοδοτικό σωματείο που ίδρυσε το ΕΚΧ, στο ΔΣ του οποίου βρίσκονται διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης «MY MARKET», παρουσιάζοντας νέο Διοικητικό Συμβούλιο…

Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

Το ΠΑΜΕ ήταν η μόνη δύναμη που ήθελε να γίνει Συνέδριο εργατών από την πρώτη στιγμή. Συνεχώς προτρέπαμε να γίνει έλεγχος των καταγγελιών που κάναμε και να νομιμοποιηθούν οι πραγματικοί αντιπρόσωποι του Συνεδρίου. Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ δεν τόλμησε να το κάνει ποτέ, επειδή ήξερε ότι θα αποκαλυφθούν οι βρωμιές τους.

Ακόμη, το ΠΑΜΕ είχε καταθέσει πρόταση το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο του Πειραιά, για να μειωθούν στο ελάχιστο τα έξοδα, μιας και οι πλειοψηφία των αντιπροσώπων είναι από την Αττική. Αντίθετα, το Συνέδριο χωρίς να υπάρχει απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ πήγε στη Ρόδο μακριά από τους εργάτες, σε υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο. Μάλιστα οργάνωσαν Συνέδριο για μια μέρα, δηλαδή μόνο και μόνο για να πάρουν τις καρέκλες τους.

Όπως φάνηκε, στον πρόεδρο του ΕΚΧ και στην πλειοψηφία του, ανατέθηκε ρόλος «ξεπλύματος» της βρωμιάς της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ. Για να βγάλεις όμως εις πέρας τέτοιες υποθέσεις σημαίνει ότι έχεις και αντίστοιχες στο ενεργητικό σου…

Στο Εργατικό Κέντρο Χίου βρίσκονται μέσα στελέχη επιχειρήσεων, διευθυντές και προϊστάμενοι από διάφορους εργασιακούς χώρους, ως πρόεδροι σωματείων, μέλη ΔΣ, αντιπρόσωποι στο ΕΚΧ. Επίσης, εκλέγονται αντιπρόσωποι για το ΕΚΧ από Σωματεία με λιγότερα από 10 μέλη! Αυτά τα γνωρίζουν οι ταξικές δυνάμεις, παρόλο που οι εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ στο ΕΚΧ δεν έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των σωματείων, μιας και αυθαίρετα δεν τους αφήνουν.

Η πλειοψηφία του ΕΚΧ είναι αυτοί, που δέχτηκαν με χαρά τη χορηγία του «ΝΗΡΕΑ» για τη μελέτη της θερμομόνωσης του κτιρίου του ΕΚΧ. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που κουνάνε το δάχτυλο στους εργαζόμενους που δεν απεργούν και από την άλλη δεν έχουν κάνει τίποτα για να οργανώσουν κάποιον αγώνα. Αντίθετα με κάθε ευκαιρία λένε ότι οι απεργίες είναι ξεπερασμένες.

Οι εργαζόμενοι να κρίνουν την πλειοψηφία του ΕΚΧ για τη στάση της σ’ όλα τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και για τη στάση της για το Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Γιατί το Συνέδριο της ΓΣΕΕ αφορά κάθε εργαζόμενο.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του νησιού, να γυρίσουν την πλάτη σ’ όλους εκείνους που υπερασπίζονται τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ.

Να πάρουν την κατάσταση του εργατικού κινήματος στα χέρια τους, μαζί με τις δυνάμεις εκείνες που αντιπαλεύουν τους νόθους, τους εργοδότες, τους μπράβους, τους νονούς της νύχτας. Αν δεν απαλλαγούμε από αυτές τις δυνάμεις μέσα στο κίνημα, συνεχώς θα μετράμε μειωμένα δικαιώματα. Συνεχώς θα βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο.

Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 514589Συνολικές αναγνώσεις:
  • 496Αναγνώσεις σήμερα:
  • 258764Συνολικοί επισκέπτες:
  • 134Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ