Συνεχίζονται οι παραστάσεις για το «Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα»



Μια παράσταση που συνδυάζει το χιούμορ με την πίκρα… Μια παράσταση για τη ματαιότητα του μικροαστικού ονείρου, είναι «Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα» του Παναγιώτη Μέντη, με την Ελένη Γερασιμίδου, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Ξένου, που ανεβαίνει κάθε Κυριακή στις 20.00 και Δευτέρα στις 21.00 στο «Από Κοινού Θέατρο» (Ευπατριδών 4, Γκάζι).

Στην ιστορία που κρύβει το «Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα», τρεις γενιές καταθέτουν τις οικονομίες και τη λαχτάρα για να χτιστεί. Πόλεμοι, ανακατατάξεις και ανταλλαγές πληθυσμών θα φέρουν την πρώτη γενιά στις προσφυγικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Τα σχέδια για μια καλύτερη ζωή θα οδηγήσουν τους απογόνους της στην κατάθεση κόπων και οικονομιών για να στηθεί ένα νοικοκυριό που θα τους δίνει την ασφάλεια μιας ιδιοκτησίας για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Θα χτιστεί το «Ανάκτορο » της λαχτάρας τους, μα δεν θα υπάρχει ποτέ ο χρόνος να το χαρούν ξέγνοιαστοι. Να περπατήσουν στα δωμάτιά του, να απολαύσουν τη βεράντα του. Η κυρία Αγάπη, η τελευταία κάτοικος του σπιτιού, μας ξεναγεί στο μικρό παλάτι της, ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα στην ιστορία μιας πόλης και μιας χώρας που -τι παράξενο- τα μυστικά τους κρύβονται μέσα στις κάμαρες και τα ντουλάπια ενός σπιτιού με όλα τα κομφόρ και την ηχώ μιας «μοναξιάς».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός