ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ και τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς



Από τη συνέντευξη Τύπου

Από τη συνέντευξη Τύπου


Οι εξελίξεις στη ΓΣΕΕ και η οργάνωση για τον ταξικό εορτασμό και τις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Λάρισας.

Ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας, κατήγγειλε την έκπτωτη πλέον συνδικαλιστική μαφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ) στη ΓΣΕΕ, που «αντί να οργανώσει ένα συνέδριο εργατικό στην Αθήνα ή στον Πειραιά, που θα συζητούσε για τα προβλήματα των εργαζομένων και την ανάγκη οργάνωσης των αγώνων, προσπάθησε 2 φορές σε μακρινούς τουριστικούς προορισμούς και πολυτελή ξενοδοχεία (Καλαμάτα, Ρόδο) ανεπιτυχώς να στήσει ένα συνέδριο-παρωδία για να αλλοιώσει τον εργατικό χαρακτήρα των συνδικάτων, μπάζοντας εργοδότες, διευθυντές και νόθους στις γραμμές τους, προκειμένου να καθυποτάξει την εργατική τάξη στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της ΕΕ».

Σημείωσε ότι «δεν έχουν πλέον καμία νομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων, ούτε μπορούν να την εκπροσωπούν. Είναι εχθρός των εργαζομένων, είναι άνθρωποι της εργοδοσίας, που αμείβονται και παχυλά για να κρατούν χειροπόδαρα δεμένη την εργατική τάξη στα «θέλω» των εργοδοτών, των κυβερνήσεων και της ΕΕ» και τόνισε πως «το συνέδριο στην ΓΣΕΕ πρέπει να γίνει και να είναι εργατικό, χωρίς εργοδότες, διευθυντές, νόθους».

Παράλληλα, ο Τ. Τσιαπλές κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και την τιμήσουν αγωνιστικά.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός