Μαζική η απεργιακή διαδήλωση στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)



Από την μαζική πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση στον Πειραιά

Από την μαζική πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση στον Πειραιά


Με τα συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά – πρωτοπόρα εργατιά» και «Συνδικάτα εργατών – Όχι των εργοδοτών», να δονούν την ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η μαζική πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση των ταξικών δυνάμεων στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, με κατάληξη το Πασαλιμάνι όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 11 νεκρών απεργών εργατών τον Αύγουστο του 1923.

Προηγήθηκε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από δύο νεολαίους με τραγούδια του αγώνα και της εργατιάς.

Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυνε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Συνδικάτου Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Καλαμαράς, αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». (διαβάστε παρακάτω τις ομιλίες και δείτε φωτογραφίες).

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Επίσης από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ανακοινώθηκαν ότι συμμετείχαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας του Πειραιά, καθώς και η Δέσποινα Μαστρολέων, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

 

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός