Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και το Μάη του ’36«H Αντιφασιστική Νίκη των λαών, ο ηρωικός ξεσηκωμός των εργατών το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες σήμερα, αποτελούν ένα τεράστιο ιστορικό δίδαγμα για το παρόν και το μέλλον του επαναστατικού κινήματος.

Για την 9η Μάη του 1945, ως σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης, τρέφουν άσβεστο μίσος οι διακρατικές ενώσεις, τα κάθε λογής διαπιστευμένα όργανα που υπηρετούν τον καπιταλισμό. Επιχειρούν να τη σβήσουν από τη μνήμη, παραχαράσσουν το περιεχόμενό της, αντιστρέφουν την ιστορική αλήθεια.

Πρωτοστατώντας στην αντικομμουνιστική υστερία, στη βρώμικη θεωρία ταύτισης κομμουνισμού – φασισμού, η ΕΕ καθιέρωσε την 9η Μάη ως «Μέρα της Ευρώπης», απαλείφοντας τη «Μέρα της Νίκης των Λαών»! Οι επιδιώξεις τους θα αποτύχουν.

Ως ελάχιστη απόδοση τιμής σε αυτήν την αθάνατη εποποιία, οφείλουν όλοι να καταδικάσουν τις άθλιες προσπάθειες αμαύρωσής της, που συνεχώς επιχειρούν φορείς και μηχανισμοί της αστικής τάξης, της ΕΕ του καπιταλισμού.

Οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, τιμούν τη μέρα σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τη μνήμη των νεκρών της τάξης μας το ΜΑΗ του ’36 στη Θεσσαλονίκη. Τις μέρες που συμβολίζουν ότι το εργατικό κίνημα έχει τον τρόπο, έχει τη δύναμη να συντρίψει το φασισμό και όσους τον εκτρέφουν και τον στηρίζουν, τις μέρες που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να χαράξει το εργατικό κίνημα για να οδηγηθεί σε κατακτήσεις».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 630339Συνολικές αναγνώσεις:
  • 102Αναγνώσεις σήμερα:
  • 297527Συνολικοί επισκέπτες:
  • 80Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ