Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για τους δήθεν ανεξάρτητους και ακομμάτιστους συνδικαλιστέςΤην κοροϊδία και την εκμετάλλευση από τους υποκριτές δήθεν ανεξάρτητους και ακηδεμόνευτους συνδικαλιστές, καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της και καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς και τα κόμματά τους.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, αναφέρεται:

«Εδώ και αρκετά χρόνια η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» πολιτεύεται ως η ανεξάρτητη, η αντιμνημονιακή, η ακομμάτιστη και η μακριά από εργοδότες, παράταξη. Μάλιστα, η πλειοψηφία των ανακοινώσεων που εκδίδει κατά της ΔΑΣ-ΟΤΑ έχουν ως βασικό επιχείρημα τον κομματικό συνδικαλισμό και το λένε γιατί εμείς αποκαλύπτουμε τους αίτιους της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολίτικης και των κομμάτων τους. Βλέπουμε όμως εκλεγμένους και στελέχη της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» να κοσμούν τα ψηφοδέλτια κομμάτων, και μάλιστα μνημονικών, για τις επικείμενες εκλογές με:

– Έναν υποψήφιο βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα.

– Έναν υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

– Έναν υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το ΚΙΝΑΛ στην Αττική.

– Έναν υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το ΚΙΝΑΛ στη Δ. Μακεδονία.

– Δύο υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Δ. Μακεδονία.

Σ΄ αυτά προστέθηκε η ανοικτή και δημόσια στήριξη που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ και επικεφαλής της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» στο δήμαρχο του δήμου που εργάζεται, τον οποίο στηρίζουν οι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ. Και για να το στηρίζουν αυτά τα κόμματα, μάλλον κάνει καλά τη δουλειά τους.

Έχουμε δηλώσει και το ξαναλέμε, είναι δικαίωμα καθενός να πολιτεύεται. Δεν είναι δικαίωμά του όμως να κοροϊδεύει όλο το προηγούμενο διάστημα τους συναδέλφους ότι βρίσκεται μακριά από κόμματα, δημάρχους και περιφερειάρχες και στο παρασκήνιο, κρυφά από τους συναδέλφους να υπάρχουν σχέσεις και εξαρτήσεις. Mη μας πει κανείς ότι επιλέγεσαι υποψήφιος ξαφνικά και χωρίς να έχεις κάποια κομματική σχέση ή ξαφνικά και χωρίς να έχεις σχέση δίνεις στήριξη.

Τα ίδια ισχύουν βέβαια και για τη ΔΑΚΕ-ΟΤΑ που και αυτή δηλώνει ανεξάρτητη, αλλά κορυφαίο στέλεχός της φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής και ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Μόλις περάσουν οι εκλογές, όλοι αυτοί θα μας παριστάνουν πάλι τους ανεξάρτητους και ακομμάτιστους!!!

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την κοροϊδία και την εκμετάλλευση από τους υποκριτές δήθεν ανεξάρτητους και ακηδεμόνευτους συνδικαλιστές. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς και τα κόμματά τους.

ΥΓ:

Μια απάντηση στο νέο λιβελογράφημα της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» ξανά κατά της ΔΑΣ ΟΤΑ που κυκλοφόρησε ενώ γραφόταν αυτή η ανακοίνωση.

Για το θέμα των παιδικών σταθμών ανάθεμα και αν καταλαβαίνει κανείς (πέρα από τις ύβρεις κατά της ΔΑΣ) ποια είναι η θέση της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής». Μάλλον τώρα που τους εγκατάλειψε ο Πατούλης αφού του φτιάξαν το προφίλ να πάρει το χρίσμα του περιφερειάρχη από την ΝΔ, τώρα που τους εγκατέλειψε και ο ΠΑΣΥΒΝ και από τις αγκαλιές και τα φιλιά τώρα δεν θέλει να βλέπει ο ένας τον άλλο, τώρα που βρίζουν τον Γαβρόγλου και την Φωτίου, αλλά δεν θέλουν και να τους μαυρίσουν στις εκλογές γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» θέλουν να τους δοκιμάσουν! Τώρα που λένε ότι δεν πρέπει να ισχύει το προβάδισμα, αλλά όλοι οι εκλεγμένοι της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ψηφίζουν υπέρ του προβαδίσματος. Τώρα λοιπόν τι μένει; Η λάσπη στην ΔΑΣ-ΟΤΑ. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ ήταν η μόνη που πρότεινε στο Γενικό Συμβούλιο και επιμένει στο θέμα και την ανάγκη ισοτίμησης των πτυχίων.

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής»… Η «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ» ενώνει εργαζόμενους με πολιτική άποψη, αλλά και με ξεκάθαρη συνδικαλιστική αντίληψη για τον ανεξάρτητο και ακομμάτιστο ρόλο των Συνδικάτων απέναντι σε κάθε Εργοδοσία, απέναντι σε κάθε εξουσία…. Μα καλά έχουν το θράσος να γράφουν αυτά την ίδια μέρα που ο επικεφαλής της παράταξής τους έκανε δήλωση στήριξης στο δήμαρχό του;

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής»… Η ένταξη λίγο πολύ της μεγάλης πλειοψηφίας των συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΣ-ΟΤΑ στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές είναι φυσικά μια σεβαστή επιλογή που δεν θα κατακρίναμε ποτέ. Η αυταπόδεικτη όμως κομματική εξάρτηση… Δηλαδή για την ΔΑΣ υπάρχει αυταπόδεικτη κομματική εξάρτηση, ενώ η συμμετοχή των στελεχών της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» στα ψηφοδέλτια των μνημονιακών κομμάτων είναι «απλή ένδειξη ελευθερίας»; Ποιον κοροϊδεύετε;;

Και το αποκορύφωμα του ψέματος:

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής»… Ούτε γραμμή φυσικά δεν αφιέρωσαν στην Ανακοίνωσή τους για τις καταγγελίες που αφορούσαν στον δήμαρχο Αλίμου και για τις μηνύσεις που κατέθεσε κατά εκλεγμένων συνδικαλιστών στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και συγκεκριμένα του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ. Ίσως γιατί συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΣ-ΟΤΑ κατεβαίνει υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο πλευρό του Δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη!!!….

Η αλήθεια (με την οποία η ΣΑ έχει τσακωθεί) είναι ότι ομόφωνα αποφασίστηκε η καταδίκη του δημάρχου Αλίμου και η νομική στήριξη των συναδέλφων. Προσέξτε όμως το ψέμα, η μήνυση αφορά στελέχη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ αλλά κυρίως σε τοπικό επίπεδο αφορά τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου Αλίμου και πραγματικού (και όχι φαντασιακού) στελέχους της ΔΑΣ-ΟΤΑ τον οποίο όμως ο συγγραφέας της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» «ξέχασε» να τον αναφέρει. Προνομιακές σχέσεις με το δήμαρχο Αλίμου είχε και έχει μόνο η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» και το τοπικό στέλεχός της, διευθυντής επιλογής δημάρχου εκπαιδευτικής κατηγορίας ΔΕ».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 630467Συνολικές αναγνώσεις:
  • 230Αναγνώσεις σήμερα:
  • 297563Συνολικοί επισκέπτες:
  • 116Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ