ΠΑΣΕ «WIND» Τα ίδια Παντελάκη μου…



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Συνεχίζοντας την καλά δοκιμασμένη από τις «εθελούσιες απολύσεις» τακτική η εργοδοσία της «Wind» σε άψογο συγχρονισμό με αυτή της «Vodafone», η οποία κάνει ακριβώς τα ίδια, προσπαθεί να μεταφέρει εργαζόμενους από τμήματα του δικτύου και του NMC στην «Victus»», τονίζει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων «WIND», καθώς όπως αναφέρει, «λειτουργώντας όπως πάντα υπογείως και πίσω από την πλάτη του σωματείου στριμώχνουν τους συναδέλφους σε ένα δωμάτιο με το director και τον manager τους όπου ανακοινώνουν πως κομμάτι του έργου της εταιρείας μεταφέρεται στην «Victus» και μαζί και ο αντίστοιχος συνάδελφος. Δεν δίνουν καν το χρόνο και το περιθώριο στον εκάστοτε συνάδελφο να το σκεφτεί αφού ούτε επιλογή αν θέλει να πάει του δίνουν ούτε καν τη δυνατότητα να συμβουλευτεί ή να συζητήσει με κάποιον. Αφού υπογράφουν παραίτηση στη συνέχεια παραδίδονται στο HR της «Victus» για να υπογράψουν σύμβαση».

Το ΠΑΣΕ Wind στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι,

Δεν μας εκπλήσσουν τα ψέματα της διοίκησης, η οποία την ώρα που στα μουλωχτά έβαζε τον κόσμο να υπογράφει, σε επικοινωνία με το ΔΣ του σωματείου έλεγε πως δεν υπάρχει τίποτα αποφασισμένο και θα υπάρξει ενημέρωση την επόμενη βδομάδα. Δε μας εκπλήσσει καν ο τρόπος που στήνουν τους συναδέλφους στη γωνία για να σιγουρέψουν πως δεν θα ξεφύγει κανένας. Ξέρουμε καλά πως η εργοδοσία δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στη διατήρηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας της, όπως εξάλλου και τα υπόλοιπα μονοπώλια του κλάδου μας.

Έχουν πείρα οι εργαζόμενοι στη Wind αλλά και στον κλάδο για το πόσο διασφαλισμένα είναι οι μισθοί, τα δικαιώματα και οι όροι εργασίας. Καμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση και στα λεγόμενά της. Αν είναι τόσο καλώς καμωμένα όλα, γιατί δεν συζήτησαν πριν με το σωματείο; Γιατί δεν έδωσαν το χρόνο στους συναδέλφους να συζητήσουν συλλογικά και να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τη ζωή τους; Γιατί περιέφεραν τους συναδέλφους από αίθουσα σε αίθουσα και μάλιστα σε παρέμβαση του σωματείου σε τέτοια συνάντηση σφύριζαν αδιάφορα και ούτε καν παραδέχονταν τι συζητούσαν ενώ υποστήριζαν πως οικειοθελώς οι συνάδελφοι ζήτησαν να αλλάξουν εταιρεία;

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία

Είναι ξεκάθαρο τι προσπαθούν να κάνουν. Θέλουν να ξεχάσουμε πως και στην «Wind» και στην «Vodafone» υπήρχαν συλλογικές συμβάσεις τις οποίες δεν θέλουν με κανένα τρόπο να ανανεώσουν οι διοικήσεις. Γι’ αυτό πιάνουν έναν-έναν τον κάθε συνάδελφο, γι’ αυτό ουσιαστικά αποκρύβουν στην κουβέντα πως στην «Victus» υπάρχει συλλογική σύμβαση. Φοβούνται γιατί ξέρουν πως συλλογικά μαζί με τα σωματεία του οι εργαζόμενοι μπορούν παλέψουν ώστε να διασφαλίσουν πραγματικά τα δικαιώματά τους ανεξάρτητα με το αν θα υπογράψουν, με τη θέλησή τους και όχι εκβιαστικά σε ένα τέταρτο, τη μετακίνησή τους. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα. Οι μισθοί που έχουμε, οι όροι εργασίας και αμοιβής, τα επιδόματα και οι ώρες δουλειάς είναι κερδισμένα με σκληρούς αγώνες όχι μόνο στη «Wind», τη «Vodafone» και τη «Victus» αλλά σε όλο τον κλάδο και πανελλαδικά. Ό,τι μας «παραχωρούν» οι εργοδότες είναι εξαιτίας των σωματείων, των αγώνων, των νικών που είχαμε. Αυτό θέλουν να αποκρύψουν και μας καλούν έναν-έναν.

Καλούμε τους συναδέλφους που δεν έχουν υπογράψει να μη βάλουν την υπογραφή τους σε καμία παραίτηση και καμία σύμβαση και τους συναδέλφους που υπέγραψαν να έρθουν σε επαφή με το σωματείο. Μαζί θα συζητήσουμε τα πρακτικά και νομικά θέματα, θα αποφασίσουμε συλλογικά τι πρέπει να διεκδικήσουμε, μαζί θα βάλουμε τέλος στην πρακτική του ξεμοναχιάσματος και της τρομοκρατίας. Εμείς έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να την επιβάλουμε όταν είμαστε οργανωμένοι, συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι στα σωματεία μας.

Οργανωμένοι παλεύουμε για επιχειρησιακή και κλαδική σύμβαση. Απαιτούμε διασφάλιση των θέσεων και των όρων εργασίας όλων. Καμία βλαπτική μεταβολή – καμιά απόλυση!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός