ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια σε απόσχιση – απολύσεις (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

Από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα


Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους απεργίας με αίτημα «Καμιά απόσχιση – καμιά απόλυση».

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο σχεδιασμό της τράπεζας για μεταβίβαση του τμήματος «κόκκινων» δανείων (RBU), μαζί με τους 1.200 εργαζόμενους που απασχολεί, σε σουηδική επιχείρηση.

Αρχικά οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του RBU στη λεωφόρο Μεσογείων.

Αργότερα έγινε συγκέντρωση στα γραφεία της διοίκησης της τράπεζας στην Αθήνα. Αντιπροσωπεία του κλαδικού Χρηματοπιστωτικού Αθήνας και πρόεδροι Σωματείων συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της διοίκησης, η οποία ουσιαστικά δεν δεσμεύτηκε για τίποτα.

Στη συγκέντρωση μαζικό ήταν το μπλοκ του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής, η πρόεδρος του οποίου, Έφη Χαλιού, μίλησε στους εργαζόμενους. Στο πλευρό των εργαζομένων και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους απεργούς για την άκαρπη συνάντηση και με πρόταση του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Να σημειώσουμε ότι ο κόσμος αντέδρασε ιδιαίτερα όταν ακούστηκε πως «η ΟΤΟΕ είναι μαζί μας», καθώς οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πως η Ομοσπονδία δεν έκανε απολύτως τίποτα για την οργάνωση του αγώνα.

Στο υπουργείο Εργασίας έγινε συνάντηση με τον γγ Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος αρκέστηκε να τους πει ότι μπορεί να μεσολαβήσει για να γίνει τριμερής συνάντηση.

Το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού επισημαίνει ότι η τριμερής συνάντηση δεν λύνει κάποιο πρόβλημα και τονίζει πως απαιτεί από την κυβέρνηση σαφή δέσμευση πως απαγορεύει στην Τράπεζα Πειραιώς και γενικά στις τράπεζες τις απολύσεις και αποσχίσεις.

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας παραβρέθηκε και ο Σταύρος Χρηστίδης από το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του και αναφέρθηκε και στους αγώνες των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ.

Ανάλογες απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν ακόμη σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Στο Ηράκλειο έγινε κινητοποίηση στο κεντρικό κατάστημα της Πειραιώς στο Λιμάνι. Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη της Διοίκησης του ΕΚΗ και εκλεγμένοι σε ΔΣ σωματείων οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός