ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/Σ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

Συνάδελφοι, σσες

Ένα χρόνο μετά την λειτουργία της αφετηρίας στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ για τις λεωφορειακές γραμμές Ε22 – 171 – Χ97 δεν έχει τοποθετηθεί χώρος αναμονής για τους εργαζόμενους και είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε το διάλλειμα μας ή να περιμένουμε να ξεκινήσουμε βάρδια στο δρόμο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες  λόγω της έντονης ζέστης καθώς και του μεγάλου φόρτου εργασίας στις γραμμές  Ε22 – 171 το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Αναγκαζόμαστε  μετά από 5 και 6 ώρες συνεχούς οδήγησης να κάνουμε διάλλειμα στον ήλιο και τη ζέστη. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και στο τέρμα Α1 και Α2.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στον Διευθυντή του Α/Σ και ζητούμε την λύση του προβλήματος με τοποθέτηση χώρων αναμονής. 

Συνάδελφοι, σσες, τα καθημερινά προβλήματα στο χώρο εργασίας είναι συνέπεια της πολιτικής των κυβερνήσεων που διαχρονικά συνέβαλαν στη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας, όχι με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά με γνώμονα, την εμπορευματοποίηση τους.  Ειδικά τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα τη κρίση έγιναν γρήγορα βήματα υποβάθμισης της συγκοινωνίας, λειτουργίας της με κριτήριο τη μείωση του κόστους.

Σε αυτό το έδαφος πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στη βάρδια και αφορούν χρόνους διαδρομής, χώρους αναμονής, συνθήκες υγιεινής, εντατικοποίηση εργασίας, άρνηση χορήγησης δικαιωμάτων π.χ. γονικές κλπ.

Αποδεικνύεται στην πράξη τελικά πως αυτά τα λεγόμενα προβλήματα της καθημερινότητας δεν λύνονται τόσο εύκολα, ακριβώς γιατί τα αίτια τους είναι πολιτικές που τηρούνται απαρέγκλιτα  από τις διοικήσεις.

Μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να επιβάλλει λύσεις είναι η απόρριψη της λογικής της ανάθεσης, του «διαδρομίστικου» τρόπου αντιμετώπισης τέτοιων ζητημάτων. Χρειάζεται παρέμβαση των ίδιων των εργαζομένων με όρους κινήματος, δηλαδή μαζικότητα, σχεδιασμό, επιμονή, κλιμάκωση της πάλης. 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ Α/Σ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Θ.   – ΑΜ 9612
ΣΕΡΕΤΗΣ Κ.  – ΑΜ 1247
ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. – ΑΜ 5470
ΑΝΩΜΕΡΙΑΝΑΚΗΣ Γ.   –  ΑΜ 8117
ΤΣΑΟΥΣΗΣ Γ. – ΑΜ 5378

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός