ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Για το <<αλαλούμ>> της Παρασκευής 7/6 σε γραμμές της ΟΣΥ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την προχειρότητα και τον ταυτόχρονο εμπαιγμό της διοίκησης της ΟΣΥ που κρυπτόμενη πίσω από την τηλεματική (μια τεχνολογία που έχει πολλές δυνατότητες αλλά βρίσκεται δε λάθος χέρια) και την κακή χρήση αυτής τροποποιεί τα δρομολόγια κατά το δοκούν και εντελώς απροϊδοποίητα μέσω του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Αυτό χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τον καθημερινό προγραμματισμό όσων χρησιμοποιούν την συγκοινωνία αλλά και των εργαζομένων σε αυτήν προωθώντας παραπέρα την εντατικοποίηση της εργασίας τους.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Ιουνίου αιφνιδίως προχώρησε σε τροποποίηση προγράμματος στις γραμμές πού πηγαίνουν στην θάλασσα και τα έκανε «θάλασσα» τόσο για επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους της.

Αυτό συνέβη λόγο της πίεση που δέχθηκε από τις διαμαρτυρίες όλη την προηγούμενη εβδομάδα από επιβάτες και εργαζόμενους οδηγούς λόγο της ανεπάρκειας που επέδειξε στο να ανταποκριθεί στις γνωστά αυξημένες ανάγκες της περιόδου αλλά και στην απέλπιδα προσπάθεια της να μαζέψει τα ασυμμάζευτα λόγο προεκλογικής περιόδου.

Αναλυτικότερα, κούμπωσε ξαφνικά βάρδιες θερινού προγράμματος με ενισχυτικά για το ΣΚ χωρίς να έχει ενημερωθεί κανένας επιβάτης οδηγός αλλά και σταθμάρχης .
Αποτέλεσμα αυτού τα γραφεία κίνησης να τα «παίξουν» και ενώ θα έπρεπε να ενημερώσουν τους οδηγούς για την αλλαγή ωραρίων των βαρδιών δεν φρόντισαν ούτε για αυτό.
Το πρωί πού άρχισαν να βγαίνουν τα λεωφορεία άρχισε μια <<κολοκυθιά>> για το ποιος πάει που και τι ώρα.

Το αποτέλεσμα ήταν να αφήσουν τους οδηγούς στο έλεος εξαγριωμένων επιβατών και να «τρώνε ξύλο» .

Το σκηνικό συνεχίστηκε και το απόγευμα παρ ότι έγινε ενημέρωση σε επόπτη πού βγήκε έξω για να σώσει την παρτίδα αφού συνάδελφοι δεν είχαν ενημερωθεί έως και αργά το απόγευμα ώστε να βρίσκονται στο σημείο έναρξης της έκτακτης βάρδιας.

Επιπλέον γινόταν προσπάθεια απόκρυψης των αλλαγών και συγκάλυψης των ευθηνών από γραφεία κίνησης και προϊσταμένους σε παρεμβάσεις εργαζομένων.

Οι ευθύνες βαραίνουν όλη την πυραμίδα ( από πρόεδρο, διευθύνων, διευθυντή συγκοινωνιακού έργου, μέχρι υποδιευθυντές κίνησης, τμηματάρχες και επάνδρωση) δηλ. έχουν ονοματεπώνυμο και περιμένουμε να αποδοθούν.

Το ελάχιστο θα είναι να ζητήσουν συγγνώμη από τους οδηγούς και επιβάτες και στην συνέχεια όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους υπάρχει λύση…!    Η αξιοπρέπεια του τιμονιού.

Σαν ΔΑΣ δεν θα ανεχτούμε αλλά τέτοια φαινόμενα.
Ζητάμε από τους συναδέλφους να καταγγέλλουν φαινόμενα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι και τούς θίγουν ως εργαζόμενους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός