Με μειωμένο προσωπικό λειτουργούν οι Σταθμοί Ανεφοδιασμού Απορριμματοφόρων και Λεωφορείων με Φυσικό Αέριο




Με μειωμένο προσωπικό συνεχίζουν να λειτουργούν οι σταθμοί Ανεφοδιασμού Απορριμματοφόρων και Λεωφορείων με Φυσικό Αέριο (ΣΑΛΦΑ), καθώς στις περισσότερες βάρδιες είναι 2 αντί για 3 άτομα λόγω ελλείψεων στη θέση του χορηγητή αερίου.

«Αυτό το γεγονός δημιουργεί διαρκή ζητήματα ασφαλείας. Η απόσπαση του χειριστή πεδίου και οθόνης από τα βασικά καθήκοντά του λόγω χορήγησης αερίου και τιμολογήσεων δημιουργεί πρόβλημα στην εκτέλεση των απαιτούμενων ελέγχων με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι διαδικασίες ασφαλείας, κάτι που αφορά τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες, τη λειτουργία της εγκατάστασης», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ.

Προσθέτει πως «σήμερα Τετάρτη η μία από τις δύο θέσεις χειριστών πεδίου και οθόνης, της ήδη υποστελεχωμένης βάρδιας που λειτουργεί το σταθμό σε 24ωρη βάση, λόγω απουσίας συναδέλφου, δεν ήταν δυνατόν να καλυφθεί για το 4ωρο 15.00 έως 19.00. Για την αποφυγή της παύσης ανεφοδιασμού των οχημάτων, η οποία θα ήταν μονόδρομος αν για τις συγκεκριμένες ώρες η βάρδια έμενε με μόνο 1 άτομο προσωπικό, η διοίκηση πήρε για πολλοστή φορά την επικίνδυνη απόφαση να ορίσει ως δεύτερο χειριστή εργαζόμενο της ομάδας συντήρησης ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο της εργασίας που κλήθηκε να επιτελέσει. Εκ των πραγμάτων, και με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης, ο ΣΑΛΦΑ Άνω Λιοσίων λειτούργησε για το προαναφερθέν 4ωρο και πραγματοποίησε ανεφοδιασμούς Φυσικού Αερίου προς πελάτες, παρόλο που αυτό είναι αυθαίρετο και καταχρηστικό να ζητά από τους εργαζόμενους να βάζουν συνέχεια «πλάτη» με διαρκή δωδεκάωρα ή με αντικείμενο άσχετο της ειδικότητάς τους.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να δέχονται άλλο αυτή την κατάσταση που δημιουργείται από την αδιαφορία της διοίκησης. Το πρόβλημα της μη ασφαλούς λειτουργίας οξύνεται όσο τα εξυπηρετούμενα οχήματα αυξάνονται. Η αεριοκίνηση επεκτείνεται όπως έχει προγραμματιστεί από τη ΔΕΠΑ, χωρίς όμως να γίνονται προσλήψεις».

Παράλληλα σημειώνει πως είναι εμπαιγμός «το γεγονός πως ενώ η διοίκηση της ΔΕΠΑ, κάτω από την πίεση της 12ήμερης απεργίας, δεσμεύτηκε για την πρόσληψη χορηγητών, να μην έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια και να αδιαφορεί για την ασφάλεια. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώσαμε σήμερα. Καλούμε τη διοίκηση χωρίς άλλες καθυστερήσεις να ικανοποιήσει τη χρόνια απαίτηση του σωματείου για προσλήψεις 8 χορηγητών ώστε οι βάρδιες να στελεχώνονται επαρκώς, για οργανόγραμμα της ΔΕΠΑ και περιγραφές θέσεων (κατάργηση εργολαβοποίησης)».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός