«Τροφή, η ιστορία αποτυπωμένη στα δόντια της εργατικής τάξης»



Αύριο Πέμπτη 20 Ιούνη, στις 20.00, στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά, μπροστά από τον Οίκο του Ναύτου, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Τροφή», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανθρωπότητες» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Μια παράσταση με διαφορετικά αφηγηματικά στοιχεία (επιδημιολογικές μελέτες, μαρτυρίες επαγγελματιών, διηγήσεις ιστορικών περιστατικών) που θα εξιστορεί την πρόσφατη κοινωνικοοικονομική ιστορία μέσω της στοματικής υγείας.

Όπως σημειώνεται: «Η ιστορία αποτυπωμένη στα δόντια της εργατικής τάξης. Τα δόντια μπορούν να μεταφέρουν την ιστορία; Μπορούν να ζωντανέψουν μνήμες; Σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, θα προσεγγίσουμε την εξέλιξη αυτή μέσω επιστημονικών, ιστορικών και προσωπικών αρχείων. Η παράσταση προκύπτει από τη μελέτη ιστορικών καταγραφών, αληθινών περιστατικών μέσα από την εργασιακή εμπειρία των οδοντιάτρων και την αφήγηση προσωπικών βιωμάτων, που σχετίζονται με την προσωπική υγιεινή και φροντίδα».

Συντελεστές:

Κείμενο: Κουλούρη Μαρία. Σκηνοθεσία: Παπακώστας Λευτέρης. Πρωτότυπη Μουσική: Γουρουντή Ανθή. Σκηνική Αντιμετώπιση / Ενδυματολογία: Γκέκας Σπύρος. Παίζουν: Μικαέλα Δανά, Παπουρτζή Δήμητρα, Παρισσινού Κατερίνα. Μουσικός επί σκηνής: Πανάγος Σπύρος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός