Ιδού τα αποτελέσματα… Σε σχέση με το ατύχημα που συνέβη και αφορά στην σύγκρουση λεωφορείου της ΟΣΥ με συρμό του προαστιακού.



Ιδού τα αποτελέσματα της εντατικοποίησης της εργασίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

Ιδού τα αποτελέσματα των ελλείψεων σε προσωπικό σε ανταλλακτικά σε οχήματα.

Ιδού τα αποτελέσματα της αδιαφορίας των κυβερνήσεων που επιδεικτικά αγνοούν τα αιτήματα του λαού γενικότερα αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών του και ειδικότερα εδώ για παρεμβάσεις στο οδικό-σιδηροδρομικό δίκτυο.

Εξηγούμαστε άμεσα και προκαταβολικά απέναντι σε αυτούς που πιθανόν διακρίνουν ευθύνες εργαζομένων σε μία προσπάθεια συγκάλυψης δικών τους ευθυνών από τη μία και από την άλλη αγνοώντας τη βάναυση καθημερινότητα που αυτοί οι εργαζόμενοι βιώνουν και που καλούνται λόγω όλων των παραπάνω και πολλών άλλων ακόμα να υπερβάλουν εαυτούς καθημερινά προκειμένου να εκτελέσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εργασία τους. 

Να υπερβάλουν εαυτούς σε μία προσπάθεια καθημερινή να λύνουν γρίφους και διλήμματα να ξεπερνούν εμπόδια και δυσκολίες προκειμένου να φανούν χρήσιμοι στους συνανθρώπους τους, τους επιβάτες δηλαδή που καθημερινά μεταφέρουν.
Προβλήματα για τα οποία άλλοι είναι υπεύθυνοι και έχουν προκαλέσει φέρνοντας παράλληλα μεγάλες ευθύνες για αυτό.

Η ασφυκτική προγραμματισμένοι χρόνοι εκτέλεσης των δρομολογίων που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθούν όσες προσπάθειες και αν κάνουν οι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα αυτού, αυτοί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να μην παίρνουν ανάσα στην κυριολεξία κατά την ώρα της εργασίας τους και σε πολλές περιπτώσεις να καταστρατηγούν ακόμα και το αναγκαίο και επιβεβλημένο για αυτούς και για την ασφάλεια των επιβατών διάλειμμά εργασίας τους προκειμένου να μη χαθεί κι άλλο δρομολόγιο και προστεθεί στο ήδη πετσοκομμένο πρόγραμμα που εφαρμόζει η ΟΣΥ.

Αυτοί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οδηγοί αφενός σε ρόλο κυματοθραύστη προσπαθούν να διαχειριστούν μέσα σε όλες τις αντιξοότητες, και τις επιθέσεις από τους δικαίως αγανακτισμένους επιβάτες που προκαλείται λόγω των πολύ μεγάλων καθυστερήσεων. Καθυστερήσεις πού προέρχονται από τις βλάβες για τις οποίες ευθύνεται η κακή συντήρηση των οχημάτων αλλά και από τις κομμένες βάρδιες λόγω έλλειψης οχημάτων και οδηγών.

Αυτοί οι οι ίδιοι οι οδηγοί αφετέρου καλούνται να πάρουν αποφάσεις στη στιγμή εν μέσω όλων αυτών των πιέσεων προκειμένου να καλύψουν την αδιαφορία των κυβερνήσεων στα πάγια και διαχρονικά αιτήματα κατοίκων περιοχών όπως εδώ συγκεκριμένα για την υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου που οι κάτοικοι της χρόνια τώρα διαμαρτύρονται για αυτή την κατάσταση ζητώντας τη λύση του προβλήματος που δημιουργείται λόγω της ισόπεδης διάβασης των οχημάτων από μία κατ ουσία αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση.

Ιδού τα χάλια σας λοιπόν και μη διανοηθείτε να φορτώσετε τις ευθύνες σας σε αυτούς τους εργαζόμενους που καθημερινά δίνουν μάχη και καταθέτουν ψυχή για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που περνάει από το χέρι τους και να εξυπηρετήσουν αυτούς που εσείς με την αδιαφορία σας και τις προτεραιότητές σας -που περί άλλων τυρβάζουν- ταλαιπωρείται.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός