ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ



Με κλιμάκωση του αγώνα απαντούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την εργοδοσία, που ανακοίνωσε ότι θα τους θέσει σε διαθεσιμότητα για δύο εβδομάδες και παράλληλα απειλεί μέσω θυγατρικών της με εξώδικα τα μέλη της διοίκησης ότι θα κινήσει διαδικασίες εναντίον τους διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη από την «παρεμπόδιση λειτουργίας της πύλης του εργοστασίου».

Οι εργαζόμενοι προχωράνε σε νέες στάσεις εργασίας σήμερα Σάββατο, 8 με 12 το βράδυ και 12 με 4 τα ξημερώματα της Κυριακής και τη Δευτέρα 8 με 12 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες σε κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και παροχές, στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Η εργοδοσία, ενώ έχει περάσει σε κερδοφορία τα τελευταία δύο χρόνια, αρνείται να δώσει αυξήσεις. Προσπαθώντας να σπάσει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, ανακοίνωσε με εξώδικα, που τους έστειλε στη διάρκεια της στάσης εργασίας που πραγματοποιούσαν την Παρασκευή, ότι από τη Δευτέρα 24 Ιούνη θα τους θέσει σε διαθεσιμότητα διάρκειας δύο εβδομάδων, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διαθεσιμότητα είναι παράνομη και παράτυπη καθώς δεν υπάρχει σοβαρή μείωση εργασιών, ούτε παρουσιάζονται στοιχεία που να μπορούν να στηρίξουν έστω και προσχηματικά την επιλογή της.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός