ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΣΤΗ ΓΣΕΕ: Άθλιο σχέδιο υπονόμευσης του απεργιακού μετώπου! – ΠΑΜΕ: Δεν θα τους περάσει!



Πηγή: Eurokinissi


Σε διατεταγμένη υπηρεσία από την εργοδοσία, την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ κλιμακώνει τις άθλιες προσπάθειές της να υπονομεύσει και να ακυρώσει το απεργιακό μέτωπο απέναντι στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

Αφού ναυάγησε η προσπάθειά τους να καλλιεργήσουν κλίμα ανοχής απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, όπως συμφώνησαν με τον πρωθυπουργό και τους άλλους «κοινωνικούς εταίρους», με τους οποίους συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού απέτυχε η προσπάθειά τους να μείνει στο σκοτάδι το αντεργατικό περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, για το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν τον «Κινέζο», πλέον περνούν στην επόμενη φάση του βρώμικου σχεδίου τους.

Την ώρα που πανελλαδικά πληθαίνουν οι αποφάσεις για απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη από τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της χώρας, από την ΑΔΕΔΥ, από Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ επιχειρεί να ακυρώσει ομόφωνες αποφάσεις (όπως είναι αυτές που πήραν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Εύβοιας, η ΠΝΟ, η ΑΔΕΔΥ κ.ά.), αξιοποιεί ανθρώπους της για να χτυπήσει το ενιαίο απεργιακό μέτωπο, «ρίχνει» άλλες ημερομηνίες επιχειρώντας να καλλιεργήσει σύγχυση και ερωτήματα στους εργαζόμενους.

Παράλληλα, εκβιάζουν προέδρους δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων με στόχο να ακυρωθεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν αποφασίσει για τις 24 Σεπτέμβρη!

ΠΑΜΕ: Δεν θα περάσουν οι μαφιόζικες μέθοδοι

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει τα εξής:

«Ένα μεγάλο κύμα εκβιασμών από στελέχη της ηγετικής ομάδας ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ σε προέδρους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης με στόχο να ακυρωθεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν αποφασίσει για τις 24 Σεπτέμβρη η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και δεκάδες άλλες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία, κόντρα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που σαρώνει εργατικά δικαιώματα και βάζει τα συνδικάτα στο γύψο.

Έφτασαν σε σημείο να λένε σήμερα ακόμα και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε διάφορα συνδικάτα ότι η ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αύριο θα αλλάξει!

Αυτός είναι ο κατήφορος της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, που μεταχειρίζεται στην κυριολεξία μεθόδους μαφίας για να βάλει εμπόδια στην επιτυχία της απεργίας.

Δεν θα τους περάσει! Οι αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πολλαπλασιάζονται, η δράση τους δυναμώνει. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα τσιράκια της στη ΓΣΕΕ θα πάρουν την απάντησή τους με την επιτυχία της απεργίας».

Ξεδιάντροπο σχέδιο

Παράλληλα με τους εκβιασμούς, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ αξιοποιεί τους ανθρώπους της για το χτύπημα της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη.

Ως αιχμή του δόρατος στις νέες άθλιες μηχανορραφίες βγήκαν πρώτα οι πρόεδροι και οι γραμματείς των διοικήσεων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), οι οποίοι συναντήθηκαν χτες στο Ηράκλειο.

Σε αυτήν τη μάζωξη, την οποία βάφτισαν «σύσκεψη των προεδρείων των Εργατικών Κέντρων», αρχικά επιδίωξαν να εμποδίσουν την είσοδο ακόμα και στον Γιάννη Γωνιανάκη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Η προσπάθειά τους ωστόσο έπεσε στο κενό και ο Γ. Γωνιανάκης κατέθεσε το αίτημα όλων των εκλεγμένων της ΔΑΣ στα Εργατικά Κέντρα του νησιού για κήρυξη απεργίας στις 24/9, σε συντονισμό με τις αποφάσεις δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών σε όλη τη χώρα.

Με τις γνωστές ύπουλες μεθόδους τους, οι εργατοπατέρες απάντησαν ότι τις αποφάσεις για την απεργία θα τις πάρουν τα Εργατικά Κέντρα σε συνεδριάσεις τους, για να βγουν λίγη ώρα μετά με δελτίο Τύπου, στο οποίο ισχυρίζονται ότι τάχα «πάρθηκε ομόφωνα απόφαση από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης (!!!) για την άμεση εισήγηση στα κατά τόπους Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Κέντρων για την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 25 Σεπτεμβρίου»…

Επιβεβαιώνοντας τον κεντρικό χαρακτήρα του σχεδίου υπονόμευσης, αργά το βράδυ της Τρίτης η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής (ΠΑΣΚΕ) αποφάσισε και αυτή να διασπάσει το ενιαίο απεργιακό μέτωπο, κηρύσσοντας απεργία για τις 25/9, με στελέχη της μάλιστα να προαναγγέλλουν ότι αντίστοιχες αποφάσεις θα παρθούν και σε άλλα Εργατικά Κέντρα που ελέγχουν στη Βόρεια Ελλάδα…

Με παρέμβαση δεκάδων συνδικαλιστών ακυρώθηκε η αντίστοιχη μεθόδευση στην ΑΔΕΔΥ, ενώ προσχήματα και υπεκφυγές χρησιμοποιούν στις αστικές συγκοινωνίες.

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και διαφόρων τάχα ανεξάρτητων «οι οποίες έχουν την πλειοψηφία στα σωματεία του κλάδου, κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τον κλάδο στο σκοτάδι και την αδράνεια για ακόμα μια φορά. Με προσχήματα και υπεκφυγές αρνούνται να πάρουν σαφείς και ξεκάθαρες αποφάσεις κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, που περιέχει σειρά αντεργατικών νόμων».

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, οι εν λόγω δυνάμεις που πλειοψηφούν σε αυτό, δεν πήραν απόφαση για 24ωρη απεργία στις 24/9, παρά και το γεγονός ότι ήδη απεργιακή απόφαση έχουν πάρει τόσο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας όσο και η Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΣΜΕ)…

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός