Συνεχίζουμε…. Πάρτε πίσω το έκτρωμα!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ¨

2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους κι όλους όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που στάθηκαν όρθιοι και απέργησαν κόντρα στις αποφάσεις των σωματείων, που έδωσαν την πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και στα νομοσχέδια που απεργάζεται. Στο πολυνομοσχέδιο με το οποίο επιχειρεί να ελέγξει τα συνδικάτα, να φακελώσει τους εργαζόμενους, να περιορίσει τις συλλογικές ελευθερίες και να καταργήσει ουσιαστικά τις ΣΣΕ.

Στις 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ανοίξαμε την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και ήταν μια πρώτη μαζική απάντηση, που εκφράστηκε με την επιτυχία της απεργίας αλλά και των απεργιακών συλλαλητηρίων. Θλιβερές παραφωνίες οι πλειοψηφίες στα σωματεία της ΣΤΑΣΥ, που εξαιτίας των αποφάσεών τους διαίρεσαν τον κλάδο αλλά αλλά το ίδιο θλιβερές και οι πλειοψηφίες σε όλα τα ΜΜΜ που είτε δεν πήραν καθόλου απόφαση, είτε δεν πήραν κανένα μέτρο για την οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας στα αμαξοστάσια με αποτέλεσμα να υπάρξουν φαινόμενα απεργοσπασίας που αποτράπηκαν από εργαζόμενους και τις απεργιακές επιτροπές.

Ο κάθε συνάδελφος ξεχωριστά κι όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε ο αγώνας μας να δυναμώσει και να έχει συνέχεια.
Οι φωνές που μιλούν για τουφεκιές και εκφράζουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας να απομονωθούν και να διαψευσθούν.

Να διαψευσθούν τα φερέφωνα της κυβέρνησης, που ισχυρίζονται στα κανάλια ότι δεν βλέπουν τον κόσμο να διαμαρτύρεται, εκβιάζοντας έτσι τη συναίνεσή μας.

Υπάρχουν και συνάδελφοι που πιθανόν δεν έχουν πειστεί, βλέποντας τις αντιξοότητες και τις αντικειμενικές δυσκολίες, να οργανωθούν. Εμείς, λοιπόν, να πάρουμε την ευθύνη, να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για να τους πείσουμε να μπουν στο δρόμο του συλλογικού αγώνα, ο οποίος είναι μονόδρομος.

Συνάδελφοι-σες οι αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι νέοι που φέρνει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχουν ταξικό χαρακτήρα, επηρεάζουν τη ζωή μας σε όλες τις πτυχές της, αλλά και τη ζωή των παιδιών μας.

Η απαγόρευση να συγκεντρωνόμαστε, να συζητάμε, να προβληματιζόμαστε, να αντιπαραθέτουμε επιχειρήματα και προτάσεις, να αποφασίζουμε και να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις μας, θυμίζουν σκοτεινές εποχές της απαγόρευσης του συναθροίζεσθαι, που συνάδελφοί μας αγωνιστές οδηγούνταν στην ασφάλεια για τη συλλογική τους δράση.

Ο Στόχος τους είναι να οδηγήσουν τον εργαζόμενο στην απομόνωση, να μην ενημερώνεται, να μη συμμετέχει, ακόμα κι αν μένει απλήρωτος, να μην παίρνει αποφάσεις που ενοχλούν τα αφεντικά, κι αυτό γιατί θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Και δεν θα σταματήσουν αν δεν καταργήσουν το κορυφαίο όπλο των εργαζομένων, εκείνο που τους χτυπά εκεί που πραγματικά πονάνε, στο κέρδος. Και όπλο των εργαζομένων δεν είναι άλλο παρά η οργάνωση η συλλογική δράση, η διεκδίκηση με κινητοποιήσεις και η απεργία.

Στις 2 Οκτώβρη σας καλούμε να δυναμώσουμε τον αγώνα και να τους χτυπήσουμε με το όπλο που πασχίζουν να καταργήσουν, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Όλοι στη μάχη για την κλιμάκωση του αγώνα!!!

Στη διαίρεση των εργαζομένων απαντάμε συλλογικά, ενωτικά, ταξικά.
ΜΑΚΡΙΑ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΣΕ!!!

Καλούμε τα σωματεία του χώρου να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους, να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις, Δ.Σ, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για τη συνέχεια.

Π.Α.ΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός