Αγωνιστικός χαιρετισμός στους ναυτεργάτες για την μαχητική συμμετοχή τους στην κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα



Από την απεργιακή περιφρούρηση των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά

Από την απεργιακή περιφρούρηση των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά


«Αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία για τη μαχητική συμμετοχή τους στην κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα ενάντια στις επιλογές του κεφαλαίου, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ σε νομοσχέδιο τερατούργημα για τον ενταφιασμό των ΣΣΕ, της συνδικαλιστικής οργάνωσης, για το δικαίωμα στην απεργία» στέλνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι «για άλλη μια φορά οι ναυτεργάτες με την έμπρακτη μαζική ταξική αλληλεγγύη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους καταπέλτες των καραβιών στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου ακύρωσαν στην πράξη την απόφαση του δικαστηρίου που έβγαλε παράνομη την απεργία».

Στην ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν τα εξής:

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη έχουν στείλει μήνυμα αντίστασης στα νέα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, που θέλει να θυσιάσει στον βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν οι χτεσινές προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της απεργίας.

Καταγγέλλουμε την στάση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, που αρνήθηκε την συνεδρίαση της Ε.Ε. που απαίτησαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με αφορμή τα ασφαλιστικά μέτρα των εφοπλιστών παραμονή της απεργίας.

Δεν βρήκαν λέξη να πουν για την απόφαση του δικαστηρίου, όπως έκανε για άλλη μια φορά και η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ), κρύφτηκαν σαν τους «ποντικούς» την ώρα που οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι έδιναν τον αγώνα της περιφρούρησης της απεργίας στους καταπέλτες των καραβιών, ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις εφοπλιστών – κυβέρνησης.

Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή

Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική

Κανένα βήμα πίσω από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.

Οπλιζόμαστε από την πολύτιμη πείρα της ταξικής πάλης, να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας για το σύνολο των προβλημάτων, για τις δικές μας ανάγκες, σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, να ανοίξει ο δρόμος που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός