Το πολυνομοσχέδιο «τσακίζει» τις ζωές των εργαζομένων (VIDEO)



Απαντήσεις στους προκλητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί των «λίγων που ταλαιπωρούν τους πολλούς» έδωσε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε τηλεφωνική του παρέμβαση το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Σχολιάζοντας το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, τόνισε ότι πρόκειται για νομοσχέδιο «που τσακίζει, στην κυριολεξία, τις ζωές των εργαζομένων», καθώς καταργεί συλλογικές συμβάσεις και εμποδίζει το δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται και να αγωνίζονται.

Ο Ν. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε από την απεργία και τον παρέπεμψε στο υλικό του ΠΑΜΕ, που δείχνει τη μεγάλη συμμετοχή, όχι μόνο στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αλλά και στις περιφρουρήσεις σε χώρους δουλειάς.

Απάντησε επίσης στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ, υπενθυμίζοντάς τους πως όταν ήταν οι ίδιοι κυβέρνηση χτυπούσαν τις απεργίες.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τον ισχυρισμό της εκπροσώπου της ΝΔ στο πάνελ, ότι η κυβέρνηση θέλει να υπάρχει περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων, ο Ν. Παπαγεωργίου απάντησε ότι αυτό είναι θέμα των εργαζομένων και όχι του κράτους. Πρόσθεσε ότι την κυβέρνηση δεν την ενοχλεί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, με την οποία συναντήθηκε, αλλά το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός