ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «απεργιών από μειοψηφίες»



Σε σχόλιό της για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη περί «απεργιών από μειοψηφίες» η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας τονίζει:

«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη περί «απεργιών από μειοψηφίες» αποτελούν από μόνες τους πρόκληση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους.

Πάει πολύ οι εκάστοτε εντολοδόχοι του κεφαλαίου, που με την πολιτική τους έχουν κάνει το «βίο αβίωτο» στους εργαζόμενους, να κουνάνε το δάχτυλο και να λένε «ότι οι απεργίες αποφασίζονται από λίγους και ταλαιπωρούνται οι πολλοί».

Η αλήθεια είναι ότι οι πολλοί τσακίζονται από την αντεργατική πολιτική που ακολουθείται από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει από κει που σταμάτησαν οι προηγούμενοι, για να στηριχτούν και να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των λίγων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτοί απαιτούν όλα όσα ετοιμάζεται να νομοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης.

➡ Το νέο χτύπημα των Συλλογικών Κλαδικών Συμβάσεων.

➡ Τη συνυπευθυνότητα των εργαζομένων στη μη καταβολή εισφορών από τους εργοδότες που οδηγεί στην ανασφάλιστη εργασία.

➡ Το ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ώστε ο βιομήχανος, ο μεγαλοεργοδότης να έχει πλήρη εικόνα, για να εκβιάζει, να απειλεί, να τρομοκρατεί, να «τιμωρεί» όσους διεκδικούν τα αυτονόητα, τα δεδουλευμένα τους, την ασφάλισής τους, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

➡ Το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος σε συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εμποδίζονται οι εργαζόμενοι να αποφασίζουν απεργίες με ενοχλητικό περιεχόμενο και αιτήματα, και ταυτόχρονα να τροφοδοτούνται με «στοιχεία» τα δικαστήρια, ώστε να συνεχίζουν σε απόλυτο βαθμό να βγάζουν παράνομους αγώνες και απεργίες, να καταδικάζουν εργαζόμενους με ποινές φυλάκισης.

Όσο για τα κακώς κείμενα που επικαλείται ο Κ. Μητσοτάκης για τα συνδικάτα, ας τα αναζητήσει στους συνδικαλιστές του κόμματός του, που μαζί με τα συνεταιράκια τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, που συγκροτούν τη συνδικαλιστική μαφία, είναι «μανούλες» στη νοθεία και τα μαγειρέματα για να διατηρήσουν τις θέσεις τους, ώστε να στηρίζουν την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ.

Οι εργαζόμενοι δίπλα στα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν τη δυνατότητα και την αντεργατική επίθεση να αντιμετωπίσουν και τον «Κόπρο του Αυγεία» να καθαρίσουν.»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός