Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΘΕΑΤΡΟ «ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ» Η Παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»«Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο στο Θέατρο «Επί Κολωνώ», σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα και η θεατρική απόδοση της Σοφίας Αδαμίδου, παίζεται από σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 το βράδυ.

Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Ντάλτον Τράμπο με τη μορφή θεατρικού μονολόγου και τον Τάσο Ιορδανίδη στον ρόλο του Τζο, ενός νεαρού στρατιώτη, θύματος της πολεμικής βίας.

Μετά τα ανοιχτά θέατρα της χώρας και την επίσημη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανατολικής Ευρώπης στην Τιφλίδα της Γεωργίας, η παράσταση συνεχίζει την πορεία της στο Θέατρο «Επί Κολωνώ».

Πόσο επίκαιρο είναι σήμερα το έργο του Τράμπο;

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά γύρω του με προσοχή, σε όλες τις εστίες πολέμου στον πλανήτη.

«Ο Τζόνι πήρε το όπλο του», μια αμείλικτη κριτική στον μιλιταρισμό και τον πόλεμο, κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ, ενώ η ταινία, που σκηνοθέτησε ο συγγραφέας, πήρε το Διεθνές Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών.

Ο Τζο, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, τραυματίζεται φρικτά κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από μια οβίδα. Ακρωτηριασμένος στα χέρια και τα πόδια, χωρίς όραση και ακοή, με διαλυμένο πρόσωπο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, με κατεστραμμένο εγκέφαλο, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο. Ωστόσο, ο Τζο, καταδικασμένος σε μια ολοκληρωτική σιωπή, αρχίζει ξαφνικά να σκέφτεται, να αισθάνεται, να ονειρεύεται και να θυμάται, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις της επιστήμης…

Συντελεστές:

Θεατρική διασκευή και απόδοση κειμένου: Σοφία Αδαμίδου

Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Σκηνογραφία – Κοστούμι: Ηλένια Δουλαδήρη

Μουσική: Τάσος Σωτηράκης

Στον ρόλο του Τζο ο Τάσος Ιορδανίδης

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 632755Συνολικές αναγνώσεις:
  • 276Αναγνώσεις σήμερα:
  • 298496Συνολικοί επισκέπτες:
  • 138Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ