ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ»: Με συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και στο υπ. Εργασίας απαίτησαν τα δεδουλευμένα τους



Φωτο αρχείου

Φωτο αρχείου


Οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργικής» συνέχισαν και σήμερα Παρασκευή τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 3 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία καθώς και την άμεση επανεκκίνηση του εργοστασίου.

Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της Χαλυβουργικής στην Αθήνα και στη συνέχεια συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ καθώς και αντιπροσωπεία από από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να δεσμευτεί για το πότε θα καταβάλει τα δεδουλευμένα και αρκέστηκε να πει ότι κάνει προσπάθειες για να πληρώσει. Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας με κύριο αίτημα την άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης η γενική γραμματέας του υπουργείου Άννα Στρατινάκη υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να δοθεί καθώς δεν καλύπτει τους εργαζόμενους κάποιο νομοθετικό πλαίσιο και αρκέστηκε να πει ότι θα τρέξει το πρόγραμμα των εγκλωβισμένων εργαζομένων, ένα πρόγραμμα που το ακούνε καιρό τώρα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, οι εργαζόμενοι όχι μόνο της Χαλυβουργικής αλλά και άλλων εργοστασίων.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ Χαλυβουργικής μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα ενώ σχολιάζοντας τα λεγόμενα της γενικής γραμματέας του υπουργείου τόνισαν ότι όσο εύκολα δίνει ζεστό χρήμα στη μεγαλοεργοδοσία η κυβέρνηση τόσο δύσκολα αρνείται να στηρίξει οικονομικά τους εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη σε νέα τους γενική συνέλευση θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός