Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: «Οι πρόσφυγες δεν είναι σκουπίδια για να ψάχνουν κάποιοι στο νησί για «χώρο εναπόθεσής τους»»«Οι πρόσφυγες δεν είναι σκουπίδια για να ψάχνουν κάποιοι στο νησί για «χώρο εναπόθεσής τους, «ανοίγοντας την πόρτα» στη δημιουργία νέου Hot Spot», επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου το οποίο «λέει όχι στη δημιουργία hotspot».

Το ΔΣ του ΕΚΖ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που στην ουσία εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες σε κέντρα κράτησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι πολιτικές που προξενούν την προσφυγιά , είναι οι πολιτικές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τους ανελέητους βομβαρδισμούς στη Συρία, τη Λιβύη και τη Μ. Ανατολή που γενικότερα δημιουργούν καραβάνια προσφύγων. Είναι οι πολιτικές που κρατούν εγκλωβισμένους του πρόσφυγες.

Εχθροί μας είναι οι ιμπεριαλιστές και οι πόλεμοι τους, δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Καταγγέλλουμε τη στάση του Αντιπεριφερειάρχη στη σημερινή ρατσιστική συγκέντρωση στην πρώην Νομαρχία που ρίχνει νερό στο μύλο του ρατσισμού και του υπανθρωπισμού…

Ζητάμε:

Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην πατρίδα μας.

Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης – hot spots στα νησιά και τον Έβρο. Όχι στη δημιουργία νέων.

Άμεσα να δημιουργηθούν κέντρα προσωρινής φιλοξενίας με αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους για όσο παραμένουν στη χώρα μας.

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες και καλούμε το λαό του νησιού να γυρίσει την πλάτη στον εθνικισμό και το ρατσισμό, να υψώσει το ανάστημά του στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 631272Συνολικές αναγνώσεις:
  • 79Αναγνώσεις σήμερα:
  • 297970Συνολικοί επισκέπτες:
  • 66Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ