«Σίγησε η φωνή» του λαϊκού τραγουδιστή Χρήστου Στυλιανέα



Έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, ο τραγουδιστής Χρήστος Στυλιανέας.

Ο Χρήστος Στυλιανέας γεννήθηκε στον Πειραιά και ήταν λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός και τραγουδοποιός, με 40ετή και πλέον δισκογραφική θητεία, καθώς επίσης και αγιογράφος και ζωγράφος. Εγκατεστημένος από το 1984 στην Πάτρα, δέσποσε στη μεταπολιτευτική νυχτερινή ζωή της πόλης.

Μετά από 25 χρόνια, πριν λίγες ημέρες, τον Οκτώβρη του 2019 κυκλοφόρησε το νέο Cd με τίτλο «Τα Τραγούδια Της Ζωής Μας» που εκδόθηκε από την Agape το 2018 σε ενορχήστρωση Νίκου Παπαδιογιώργου όπου συμμετείχαν σπουδαίοι μουσικοί.

Συνεργάστηκε σε μπουάτ της Αθήνας με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής. Εκτός από τις προσωπικές του δισκογραφικές δουλειές, έχει αρκετές συμμετοχές σε άλμπουμ, έχει τραγουδήσει πολιτικά τραγούδια του Σπύρου Σαμοΐλη και συμμετείχε στο άλμπουμ Είμαι Καλά, σε ποίηση του Μενέλαου Λουντέμη, του οποίου η κυκλοφορία συνέπεσε με τον ερχομό του Λουντέμη από τη μακρόχρονη εξορία του. Το έργο αυτό επανακυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2009 και εκτός από τον Χρήστο Στυλιανέα συμμετείχαν οι Ισιδώρα Σιδέρη, Ελένη Βιτάλη και Μάρω Λύτρα. Το 1985 συμμετείχε με τέσσερα τραγούδια στο πρώτο άλμπουμπ Απ’ το χάραμα της Πάτρας, των Ζιγκ Ζαγκ. Ο Χρήστος Στυλιανέας είχε επίσης μελοποιήσει Βιβλικά αποσπάσματα.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με το άγγελμα του θανάτου του Χρήστου Στυλιανέα, εξέφρασε τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους φίλους του.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός