Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 17 ΟκτώβρηΗ Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του μόχθου να συμμετέχουν μαζικά στο νέο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, που οργανώνουν τα Συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες, ενάντια στη νέα αντεργατική επίθεση, που σφαγιάζει ακόμα παραπέρα τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο βωμό της «ανάπτυξης» των επιχειρηματικών ομίλων.

Συγκεκριμένα, στο κάλεσμά της αναφέρει:

«Οι δύο απεργίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα αποκάλυψαν και τσαλάκωσαν τα σχέδια εργοδοσίας και κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Πρόκειται για μέτρα που υλοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ξήλωμα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, φακέλωμα των εργαζομένων, ασφυκτικό έλεγχο των Συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος.

Αυτή η νέα επίθεση αφορά άμεσα κι εμάς τις γυναίκες, που είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, που το νέο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και συνολικά όλο το νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που προώθησαν πρώην και νυν κυβερνήσεις, μας αφήνει στο έλεος της εργοδοτικής βίας.

Για τα κέρδη τους μας καταδικάζουν να ζούμε χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της μητρότητας. Μας θέλουν έξω από τα Σωματεία, ανοργάνωτες, φοβισμένες, ανυπεράσπιστες, μόνες.

Με τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης και πάλης, το «όπλο» αυτό που φοβούνται και γι’ αυτό θέλουν να μας το πάρουν από τα χέρια, μπορούμε να δώσουμε μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς τους. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και παλεύουμε οργανωμένα για τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία και στην κοινωνική προστασία της μητρότητας.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 631281Συνολικές αναγνώσεις:
  • 88Αναγνώσεις σήμερα:
  • 297974Συνολικοί επισκέπτες:
  • 70Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ