ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: Δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Από την κινητοποίηση

Από την κινητοποίηση


Την αντίθεσή τους στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο το οποίο, εκτός των αντιλαϊκών χτυπημάτων στις ΣΣΕ και τη συνδικαλιστική δράση, διευκολύνει την εκχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες εξέφρασαν με τη σημερινή τους κινητοποίηση εργαζόμενοι στους δήμους στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Οι απεργοί πορεύτηκαν δυναμικά στη Βουλή, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στο πλευρό των απεργών έξω από τη Βουλή παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος αρνήθηκε να αποσύρει το άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου το οποίο ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων. (Δείτε εδώ δήλωση του Σ. Κωνσταντά).

Νωρίτερα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης όπου έδωσαν το «παρών» εργαζόμενοι από αρκετά Σωματεία δήμων και από την επαρχία όπως Πάτρα και Λάρισα.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος χαιρέτισε στην κινητοποίηση. (Δείτε εδώ το σχετικό video).

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Γιώργος Δασκαλάκης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Αναφερόμενος στη μάχη που δίνουν απέναντι στο πολυνομοσχέδιο ταφόπλακα για τους εργαζόμενους σημείωσε ότι κύριο χαρακτηριστικό της είναι «η προσπάθεια να ενημερώσουμε κάθε συνάδελφο μέσα από μαζικές διαδικασίες για το χαρακτήρα της “ανάπτυξης” που σχεδιάζει η κυβέρνησης τη ΝΔ, τη σημασία που έχει να απαντήσουμε με το ίδιο όπλο που επιδιώκει να χτυπήσει: Τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Ανέδειξε τις αντεργατικές αντιλαϊκές επιπτώσεις του νομοσχεδίου σημειώνοντας πως «ό,τι επιχειρεί να περάσει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι στο γόνιμο έδαφος όσων πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια. (Δείτε εδώ το σχετικό video).

Στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της απεργίας οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν περιφρουρήσεις σε αμαξοστάσια και υπηρεσίες, όπως στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός