ΔΙΑΚΟΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΜ: Επιμένει η ΔΑΣ Μετάλλου για συνέδριο με πραγματικούς εργαζόμενους και συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου



Διακόπηκαν οι εργασίες του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου, με τις δυνάμεις της ΔΑΣ να ζητάνε να γίνει συνέδριο και ουσιαστική συζήτηση χωρίς τη συμμετοχή των νόθων αντιπροσώπων και από την άλλη μεριά με τις ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να συμμετέχουν οι νόθοι.

Οι εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν αύριο το πρωί.

Σε δελτίο Τύπου η ΔΑΣ Μετάλλου τονίζει:

«Η ΔΑΣ Μετάλλου έκανε και κάνει ότι περνάει απ’ το χέρι της προκειμένου το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου να πραγματοποιηθεί με πραγματικούς εργαζομένους, να γίνει συζήτηση πάνω στα προβλήματα του κλάδου με τον απολογισμό της δράσης της απερχόμενης διοίκησης και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) όχι μόνο δε συντέλεσε στο να γίνει συζήτηση, αλλά προσπάθησε να μπλοκάρει απόφαση του Συνεδρίου για την μη συμμετοχή των νόθων και παράτυπα εκλεγμένων αντιπροσώπων, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι οι αγωνίες και τα προβλήματα των μεταλλεργατών, αλλά το πως θα επικρατήσουν οι υφιστάμενοι συσχετισμοί οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με τη πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το χώρο του Συνεδρίου, ενάντια στο όριο νοθείας ενώ η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ επιχειρούσαν να βάλουν μέσα στη αίθουσα τους νόθους αντιπροσώπους, για τους οποίους η ΔΑΣ έχει καταθέσει ενστάσεις (διαβάστε εδώ αναλυτικά και δείτε βίντεο).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός