ΔΑΣ Μετάλλου: Να ξεκινήσει άμεσα το Συνέδριο (VIDEO – ΦΩΤΟ)



«Να ξεκινήσει άμεσα το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), το μόνο νόμιμο σώμα με βάση το καταστατικό της ομοσπονδίας όπου μπορεί να εγκρίνει ή να απορρίψει τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί» ζητά η ΔΑΣ Μετάλλου.

Σημειώνει ότι «ενώ έχουνε μοιραστεί οι κάρτες των γνήσιων αντιπροσώπων κάτω από την παρέμβαση των συνδικαλιστών της ΔΑΣ, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΠΟΕΜ, κατ’εντολήν της συνδικαλιστικής μαφίας, αρνούνται την έναρξη του συνεδρίου με σκοπό να βάλουν με το έτσι θέλω μέσα τους νόθους «αντιπροσώπους».

Ξεκαθαρίζουμε για άλλη μία φορά, το καταστατικό προβλέπει ότι οι αντιπρόσωποι για τους οποίους δεν υπάρχει ένσταση συγκροτούν το σώμα του συνεδρίου και αυτοί με βάση τις διαδικασίες του καταστατικού εγκρίνουν ή όχι το αν θα ενταχθούν στο σώμα αντιπρόσωποι για τους οποίους υπάρχουν ενστάσεις ή όχι. Αυτή τη διαδικασία εμποδίζουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΠΟΕΜ».

Θυμίζουμε ότι από νωρίς το πρωί η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ επιχειρούν να βάλουν μέσα στη αίθουσα τους νόθους αντιπροσώπους, για τους οποίους η ΔΑΣ έχει καταθέσει ενστάσεις. Νωρίτερα μάλιστα επιχείρησαν να μην παραδώσουν τις κάρτες στους υπόλοιπους αντιπροσώπους, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕΜ ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για να περάσει τις επιδιώξεις του.

Η ΔΑΣ Μετάλλου επεσήμανε σε δελτίο τύπου: «Όπως σας έχουμε ενημερώσει η ΔΑΣ Μετάλλου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για τα οποία ορίστηκε δικάσιμος για την ερχόμενη Τετάρτη. Ενώ η διαδικασία για το μοίρασμα των καρτών των αντιπροσώπων κινούνταν κανονικά, τα πρωτοπαλίκαρα των σιδηροβιομηχάνων, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον γραμματέα φωνάζουν την αστυνομία και τον Εισαγγελέα για να παρέμβουν στους εργαζόμενους, πραγματικούς αντιπροσώπους, που απαιτούν να ξεκινήσει το συνέδριο χωρίς τις νοθείες και τους μηχανισμούς τους.

Είναι προφανές ότι δεν θέλουν να γίνει συνέδριο με πραγματικούς αντιπροσώπους και θέλουν να καταργήσουν ακόμα και το δικαίωμα της ψηφοφορίας. Δηλώνουμε ότι τα σχέδια των σιδηροβιομηχάνων δεν θα περάσουν. Απαιτούμε να γίνει συνέδριο και οι πραγματικοί αντιπρόσωποι να συζητήσουν και να εκλέξουν νέα διοίκηση».

Την ίδια ώρα από το πρωί το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από το χώρο του Συνεδρίου. (Δείτε βίντεο εδώ)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός