«Εικαστικές εκτοξεύσεις» – Έκθεση ζωγραφικών έργων και ψηφιακών συνθέσεων του Κ. Ευαγγελάτου



Από το Σάββατο 9/11, στο χώρο του «Polis Art Café» (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο – Αίθριο Στοάς του Βιβλίου) θα παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικών έργων και ψηφιακών συνθέσεων του εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού Τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Εικαστικές εκτοξεύσεις».

Πρόκειται για δύο χαρακτηριστικές ενότητες της αισθητικής έρευνας και αποκρυστάλλωσης του καλλιτέχνη, με κύριο συνθετικό άξονα την ανθρώπινη ύπαρξη, σαν προσωπογραφία ή σωματογραφία, αναδυόμενη από τη μνήμη και εκτοξευμένη στο κοσμικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον χρωματικών πεδίων και γραφιστικών εκρήξεων (ζωγραφικά έργα) αλλά και ένα περιβάλλον ρεαλιστικών και συμβολικών καταστάσεων (ψηφιακές εικόνες).

Ορισμένα από τα ζωγραφικά έργα έχουν εκτεθεί στις τιμητικές αναδρομικές εκθέσεις του καλλιτέχνη στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών το 2017-18 και στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά το 2019. Συνθέσεις από τη σειρά των ψηφιακών εικόνων έχουν εκτεθεί στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι και εκτίθενται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10/1/2020.

Πληροφορίες: 210.7294.259.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός