ΔΑΣ-ΟΑΣΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Λ.Π.Α.Π



                                                                                                                                 4/11/2019

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η Νέα Δημοκρατία περπατάει στο δρόμο που της άνοιξε διάπλατα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δρόμος που απαιτεί μεγαλύτερη κερδοφορία για το κεφάλαιο άρα φθηνότερους εργαζόμενους.

Το Π.Α.ΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα στην πρώτη γραμμή δίνουν μάχες σε πολλαπλά μέτωπα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το πέρασμα στην αντεπίθεση. Στην αντικειμενικά δύσκολη προσπάθεια καταγράφουμε σημαντικά θετικά στοιχεία, απαραίτητα όπλα στον αγώνα. Στους αιφνιδιασμούς της κυβέρνησης, στους μηχανισμούς καταστολής και αποπροσανατολισμού, στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες υποταγής και ενσωμάτωσης, στην υπονόμευση του αγώνα εκ των έσω από τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ καταγράφονται τα αντανακλαστικά και η άμεση απάντηση των εργαζομένων, η οργάνωση, η συμπόρευση νέων δυνάμεων μακριά από αυταπάτες.

Απευθύνουμε χαιρετισμό σε κάθε συνάδελφο που μπήκε σε κίνηση και εξέφρασε συλλογικά τη διαφωνία του στο πολυνομοσχέδιο.

Στο συνάδελφο που πήρε μέρος στη Γενική συνέλευση της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΔΑΣ με αφορμή την ψήφιση του «αναπτυξιακού νόμου» και με βασικό θέμα το νομοσχέδιο και στόχο την ενημέρωση και τον τρόπο που θα το αντιπαλέψουμε. Ωστόσο θέλουμε να παρατηρήσουμε ότι έγινε μια Συνέλευση καθαρά για τους τύπους, άνευρη, χωρίς προετοιμασία. Συνέλευση με έντονο το στοιχείο του αποπροσανατολισμού των συναδέλφων από το κυρίαρχο θέμα, την επίθεση δηλαδή της κυβέρνησης στις ΣΣΕ και σε συλλογικές ελευθερίες, με την συνήθη τακτική της διαίρεσης.

Ο πρόεδρος μια μέρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου και με τα συνδικάτα στο δρόμο, αρκέστηκε στην απλή ανάγνωση σημείων που μας αφορά στο νομοσχέδιο, χωρίς πρόταση, χωρίς επιχειρηματολογία, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια συντονισμού των εργαζομένων, χωρίς καν κάλεσμα στα συλλαλητήρια.

Η Πρωτοβουλία Οδηγών, συνεπής στη διαχρονική τακτική της με θέσεις που θα ζήλευε κι ο Βρούτσης, απαίτησε ούτε λίγο ούτε πολύ να μην πάρει το λόγο κανείς, παρά μόνο ο πρόεδρος και ο γραμματέας επικαλούμενη τάχα μου το καταστατικό και την μη επίτευξη απαρτίας. Αυτή είναι η «δημοκρατική» της αντίληψη για τα συνδικάτα και τη συμμετοχή των εργαζομένων στη συζήτηση, έστω κι αν αυτή είναι στο πλαίσιο της ενημέρωσης. Τροφοδότησε τη διάσπαση με κριτική στους συναδέλφους κι όχι στη διοίκηση του σωματείου για την προετοιμασία της Συνέλευσης. Για το νομοσχέδιο σιωπή!

Η ΔΑΚΕ επέλεξε να μην μιλήσει στους συναδέλφους για όσα δρομολογούνται απ’ την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έκανε ξεκάθαρη την συναίνεση της στα μέτρα. Επέλεξε όμως να απαντήσει στην Πρωτοβουλία Οδηγών μέσω ανακοίνωσης για μικροσυνδικαλιστικους λόγους, την ώρα που αρνήθηκε να μιλήσει στους 150 συναδέλφους που ήταν στη συνέλευση, το στοιχειώδη σεβασμό δηλαδή στη Γ.Σ, στο χρόνο και την κούραση των συναδέλφων.

Οι συνάδελφοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση τους σε όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, για τη στάση τους στην απαξίωση και τον εκφυλισμό των συνδικάτων, για τη στάση σιωπής στο όργιο νοθείας απο τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ.

Ο αγώνας μας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος είναι αδιάκοπος. Με πείσμα, οργάνωση, αποφασιστικότητα και καθαρό στόχο, θα ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και θα αντεπιτεθούμε.

Αυτό που φοβούνται, είναι το ταξικό κίνημα, είναι τα ταξικά συνδικάτα, θα τους απαντήσουμε μ αυτά!

Καλούμε χωρίς εξαίρεση κάθε συνάδελφο να συμπορευτεί με το ΠΑΜΕ, η δύναμή μας είναι στην ταξική μας ενότητα, στην αποφασιστικότητα, στα δημοκρατικά συνδικάτα που βάζουν στο στόχο τον πραγματικό αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο, το πολιτικό προσωπικό και οι πολιτικές τους.

Να αγωνιστούμε για

Για κλαδικές ΣΣΕ, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας

Για συνδικάτα δημοκρατικά στα χέρια εργατών κι όχι στα χέρια των εργοδοτών

Να παλέψουμε κόντρα στα εμπόδια που βάζει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και στα δεκανίκια τους στα πρωτοβάθμια συνδικάτα που κάνουν ότι μπορούν για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Δ.Α.Σ-Ο.Α.Σ.Α

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός