«»Περάστε κόσμε» έχει καταντήσει η πλειοψηφία τις αρχαιρεσίες του Σωματείου Οικοδόμων»



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi


«»Περάστε κόσμε» έχει καταντήσει η πλειοψηφία τις αρχαιρεσίες του Σωματείου Οικοδόμων», τονίζει η «Ταξική Ενότητα» Οικοδόμων Χίου, καθώς όπως αναφέρει «έχουν επιστρατεύσει όλους τους τρόπους η παράταξη «Οικοδομικός Ενωτικός Συνδυασμός» (πρόσκειται σε ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), για να κρατήσουν την πλειοψηφία και τις καρέκλες τους στις εκλογές του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χίου «Ο Άγιος Ιωάννης»».

Ενώ το προηγούμενο διάστημα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «διαμήνυαν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δεχτούν συναδέλφους που έχουν απομακρυνθεί από τις οικοδομές, οι ίδιοι έχουν φέρει για να ψηφίσουν από όποιο κλάδο βρουν, ζαχαροπλάστη, ψαρά, οδηγούς, μαραγκό, εργαζόμενους σε μεταφορικές, σουβλατζή(!!!). Μέχρι φοιτητές επιστράτευσαν!»

Είναι οι ίδιοι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «που απειλούσαν ότι θα βγάλουν το Σωματείο από την Ομοσπονδία Οικοδόμων (τόσο ενωτικοί!). Οι ίδιοι που καλούσαν τους συναδέλφους στις εκλογές για «να μην πάρουν το Σωματείο οι Αλβανοί» εργάτες, χωρίζοντας την εργατική τάξη σε Έλληνες και ξένους. Οι ίδιοι που δεν έκαναν τίποτα για να ενημερώσουν, να κάνουν Γενική Συνέλευση, να οργανώσουν και να συσπειρώσουν τους οικοδόμους ενάντια στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το μεροκάματα, το ένσημο κλπ.

Μπροστά στις εκλογές, για να εξασφαλίσουν τις καρέκλες τους, τα πόδια τους έβγαλαν φτερά!».

Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους, καταλήγει η ανακοίνωση,«να απαντήσουν μαζικά σήμερα τελευταία ημέρα των εκλογών με αγωνιστική ψήφο στην «Ταξική Ενότητα Οικοδόμων!

Παλεύουμε για Σωματείο ταξικό όχι εργοδοτικό!

Οι συνάδελφοι να ξεπεράσουν το φόβο και τα ταξίματα. Στο παραβάν είναι ο καθένας μόνος του.

Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γύρνα, μπορούμε χωρίς αφεντικά!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός