ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ: Συσκέψεις προετοιμασίας για τα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη ενάντια στη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό



Μπροστά στη νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σε κοινό αγώνα όλους τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος, με την οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας για τις 30 Νοέμβρη.

Το συλλαλητήριο της Αττικής θα γίνει το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Επίσης, το Σάββατο 14 Δεκέμβρη θα γίνει πανσυνταξιουχικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και πορεία στο Μαξίμου.

Κάλεσμα στις συνδικαλιστικές και νεολαιίστικες οργανώσεις να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στα συλλαλητήρια δίπλα στις συνταξιουχικές οργανώσεις απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Συσκέψεις σε όλη τη χώρα

Για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων προγραμματίζονται οι εξής συσκέψεις:

Παρασκευή 15 Νοέμβρη:

Γιάννενα: Στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Τρίκαλα: Στις 11 π.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Ηράκλειο: Στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Δευτέρα 18 Νοέμβρη

Χαλκίδα: Στις 11 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου
Κόρινθος: Στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Τρίτη 19 Νοέμβρη

Κοζάνη: Στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Αλεξανδρούπολη: Στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου
Τρίπολη: Στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Τετάρτη 20 Νοέμβρη

Νάουσα: Στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Σέρρες: Στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα Επιμελητηρίου
Πάτρα: Στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Πέμπτη 21 Νοέμβρη

Λάρισα: Στις 10.30 π.μ., στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας

Όλοι στον αγώνα για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν:

«Πάρτε όλοι μέρος μαζικά στον αγώνα να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση!

Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στην σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία – Πρόνοια.

Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας, η κοινή δράση ασφαλισμένων, απόμαχων της δουλειάς, της νεολαίας, των γυναικών και όλου του εργαζόμενου λαού να ματαιώσει τα σχέδια της κυβέρνησης που αξιοποιούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη «πράξη» του έργου, που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια περί νέου, δίκαιου και βιώσιμου Ασφαλιστικού.

Για όλους εμάς που είμαστε οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου στην κοινωνία, η Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, κοινωνικές παροχές, ΣΣΕ, μεροκάματα, σταθερή εργασία, ανθρώπινα ωράρια εργασίας κ.ά. είναι κατακτήσεις που με σκληρούς αγώνες και θυσίες επιτύχαμε για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους όλα αυτά είναι βάρος, ενώ οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Ασφαλιστικό είναι ταυτόχρονα και πηγή νέων κερδών για το κεφαλαίο.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ (που από μια μερίδα ΜΜΕ εξωραΐζονται) δεν αναιρούν ούτε αγγίζουν καν τον αντιδραστικό χαρακτήρα όλων των παρεμβάσεων των τριών μνημονίων, τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Δεν αναιρούν τους κοινούς «αναπτυξιακούς» στόχους των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για ολοένα και μεγαλύτερη απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δεν αναιρούν τις τεράστιες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις στους «παλιούς» συνταξιούχους, την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης, την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη, την αύξηση από τα 35 στα 40 και στα 42 χρόνια εργασίας για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη, τις νέες μειώσεις των συντάξεων μετά το Μάη του 2016 και όλες τις μειώσεις πριν από την ψήφισή του Ν. 4387/16 που αποτελεί τον καλύτερο «χορηγό» της ιδιωτικοποίησης!

Το «νέο Ασφαλιστικό» που διαφημίζει η ΝΔ είναι παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο. Το σύστημα των «τριών πυλώνων», η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε «ατομική υπόθεση» είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και «ασφαλισμένοι» στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Στην ουσία απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση και οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ρίχνονται όλο και πιο βαθιά στον Καιάδα. Το πρώτο θύμα είναι οι επικουρικές, τις οποίες η κυβέρνηση εισάγει σε σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης.

Μπροστά στη λαίλαπα που έρχεται, εμείς οι συνταξιούχοι, που έχουμε βιώσει για πολλά χρόνια όλες αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές, εκτιμάμε ότι το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους, μόνο ο μαζικός αγώνας παντού μπορεί να ανατρέψει έχοντας ως στόχο του τη διεκδίκηση δημόσιας υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αγώνας μαζικός, οργανωμένος, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις πόλεις και τα χωριά, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων και των τριών μνημονίων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ για:

– Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους.

– Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που θα σημάνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.

– Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.

– Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.

– Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.

– Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.

– Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

– Την επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.

– Κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

– Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

– Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα εκπληρώνει τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των ολίγων».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός