ΣΧΟΛΙΟ: Άνθρωποι και ποντίκια (ΦΩΤΟ-VIDEO)




18/11/2019

Άνθρωποι και ποντίκια.

Όχι δεν αναφερόμαστε στον τίτλο του βιβλίου του John Steinbeck αλλά σε μία αισχρή πραγματικότητα που επικρατεί στον σταθμό ΜΕΤΡΟ του νομισματοκοπείου στο χώρο αφετηριών των λεωφορειακών γραμμών.

Μία αισχρή και άκρως επικίνδυνη για την υγεία πραγματικότητα που βιώνουν επιβάτες και εργαζόμενοι λόγω της ύπαρξης και της <<άνετης>> κυκλοφορίας μέρα μεσημέρι πολλών τρωκτικών τόσο στο χώρο αναμονής των επιβατών προς επιβίβαση στα λεωφορεία, όσο και μέσα στο χώρο αναμονής και υγιεινής των εργαζομένων, όπως καταγγέλλουν στα μέλη της επιτροπής μας συνάδελφοι.

Κυριολεκτικά άνθρωποι και ποντίκια συνυπάρχουν και πολλές φορές <<συμπλέκονται>> (όπως κατήγγειλε γυναίκα επιβάτης σε μέλη της επιτροπής μας που ανέφερε ότι μπερδεύτηκε στα πόδια της ένας αρουραίος την ώρα που καθόταν στο παγκάκι).

Απ’ την μία η κυβέρνηση συνολικά με διάφορα προσχήματα και προσωπεία φιλολαϊκά εφαρμόζει το δόγμα της <<νόμος και τάξη>> προσπαθώντας στην πραγματικότητα να επιβάλει την αντιλαϊκή της πολιτική (ψήφιση νέου αντεργατικού συνδικαλιστικού νόμου, νέου ασφαλιστικού στη συνέχεια του προηγούμενου νόμου λαιμητόμου Κατρούγκαλου, κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου).

Από την άλλη το υπουργείο μεταφορών και η διοίκηση της ΟΣΥ στο ίδιο μήκος κύματος αυταρχικά ψευδεπίγραφα και υποκριτικά ενδιαφέρονται δήθεν για την βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

Το ενδιαφέρον τους βέβαια αυτό επικεντρώνεται κυρίως στην κατ αυτούς απαράδεκτη <<εισιτηριοδιαφυγή>> με προφανή στόχο την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού προκειμένου να επιτευχθούν ευκολότερα για αυτούς και χωρίς αντιδράσεις οι στόχοι της περαιτέρω περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης και στη συνέχεια της ιδιωτικοποίησης και άλλων τμημάτων του συγκοινωνιακού έργου.

Το ενδιαφέρον του υπουργείου ακόμα επικεντρώνεται στο <<κόψιμο>> γραμμών και βαρδιών με αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση του ήδη πετσοκομένου συγκοινωνιακού έργου.

Αυτήν την ίδια ώρα αδιαφορούν απροκάλυπτα, κραυγαλέα και εν πολλοίς προκλητικά για την υγεία και ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.

Αποκαλύπτουν έτσι το πραγματικό τους πρόσωπο και τις πραγματικές τους προθέσεις αφού αφήνουν εκτεθειμένους επιβάτες και εργαζόμενους εκτός των άλλων κινδύνων που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση και σε μολυσματικές πήγες και εστίες.

Απαιτούμε τώρα από την διοίκηση της εταιρίας το υπουργείου μεταφορών και την υγειονομική υπηρεσία να παρέμβουν άμεσα και να λάβει τέλος αυτό το αίσχος!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν ευδιάκριτη είναι η πολλή βρομιά που επικρατεί στο χώρο και με μία πιο προσεκτική ματιά θα διακρίνετε τις τρύπες από τις φωλιές των ποντικών πλάι από τα παγκάκια που κάθονται οι επιβάτες περιμένοντας. Για ευνόητους λόγους δεν θέλαμε να αποθανατίσουμε βιντεοσκοπώντας τους πρωταγωνιστές αρουραίους αυτής της ιστορίας κάτι που γίνεται βέβαια με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο.

Σήμερα 6/12/2019 μετά από τόσες μέρες που ακολούθησαν της δημοσίευσης και της γνωστοποίησης μέσω αυτής, αυτής της αισχρής κατάστασης, δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες. Έτσι θα αναγκαστούμε σταδιακά να ανεβάσουμε και κάποια βίντεο που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές περιμένοντας μετά και από αυτό κάποια ενέργεια προς την επίλυση αυτού του αίσχους. 

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός