«Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση» ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (VIDEO-ΦΩΤΟ)



«Κάτω χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και νέοι στην Αθήνα στο μεγάλο συλλαλητήριο των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πορεύτηκαν μαχητικά στη Βουλή δίνοντας αποφασιστική εργατική – λαϊκή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, σε συνέχεια όλου του αντιασφαλιστικού οπλοστασίου που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Όλο το προηγούμενο διάστημα άλλωστε είχαν παρθεί αποφάσεις εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, σημειώθηκε ευρύτερη συσπείρωση γύρω από το κορυφαίο θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και αυτό αποτυπώθηκε και στη διαδήλωση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και άλλοι φορείς. Επίσης οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς, Πειραιά Νίκος Ξουράφης και Λαυρίου – Αν. Αττικής Μάης Μεντής.

Με τις κινητοποιήσεις τους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι απάντησαν στο σχέδιο του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του για τη μετατροπή των εναπομείναντων ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε παρανάλωμα του χρηματιστηριακού τζόγου, προτάσσοντας ταυτόχρονα τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, την Υγεία και την Πρόνοια και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική Ασφάλιση για όλους.

 

 

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός