ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ Μ.Μ.Μ



ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2019

Με απύθμενο θράσος ο πρωθυπουργός και τα επιτελεία της κυβέρνησης του επιτίθενται άλλη μια φορά στους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς.


Με αφορμή την δίκαιη χθεσινή στάση εργασίας των εργαζομένων στο μετρό που προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση με την απόφαση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ να αλλάξει θέση εργασίας και αντικείμενο σε εργαζομενους , προκειμένου να μην κάνει το αυτονόητο, δηλαδή προσλήψεις προσωπικού για να καλύψει κενές θέσεις που έχει δημιουργήσει η πολιτική όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.
Αντί δηλαδή να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για το χάλι των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα, στη συμπρωτεύουσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, επιχειρούν να στρέψουν την κοινή γνώμη τον ίδιο το λαό που τσακίζουν και ταλαιπωρούν καθημερινά, κάνοντας τον σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς απέναντι στους ίδιους τους εργαζόμενους.
Μιλάει η νέα δημοκρατία για ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και απειλεί τους εργαζόμενους δημιουργώντας σκηνικό κοινωνικού αυτοματισμού σε συνεργασία με αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Λεωφορεία που από τις γειτονιές περνούν κάθε 45΄και 1 ώρα, αραιωμένα δρομολόγια σε ΜΕΤΡΟ- πρώην ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ αφού οι μισοί συρμοί βρίσκονται σε βλάβη, στριμωξίδι, επικίνδυνος συνωστισμός στις αποβάθρες και μάχη σώμα με σώμα πολλές φορές μεταξύ των επιβατών για να χωρέσουν στα βαγόνια.
Να προσπαθούν οι εργαζόμενοι να εργαστούν μαζί με ποντίκια χωρίς στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας σε απαρχαιωμένους χώρους.
Χωρίς ανταλλακτικά, χωρίς εργαλεία.
Μέσα στους λάκκους , στις σήραγγες, στα σαράβαλα και επικίνδυνα λεωφορεία , τρόλεϊ και τραμ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ.

Αυτή είναι ταλαιπωρία!

Χωρίς να χάσει χρόνο ο Μητσοτάκης προανήγγειλε μέτρα που απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι εδώ και χρόνια, δηλαδή την εφαρμογή προσωπικού ασφαλείας που θα διασφαλίζει ως συνέχεια των απεργοκτόνων νόμων την ομαλή λειτουργία όλης της παραγωγικής αλυσίδας ως προϋπόθεση της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου από το ξεζούμισμα του εργαζόμενου λαού.
Η πολιτική των κυβερνήσεων εκφράζει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και ταυτίζεται με την στάση που κρατά η συνδικαλιστική μαφία που ηγείται της Γ.Σ.Ε.Ε. και υλοποιείται σταθερά εδώ και χρόνια από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του χώρου που σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μη δυσκολεύουν τους επιχειρηματίες και τα κέρδη τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι κανένα σωματείο με ευθύνη των πλειοψηφιών δεν έχει βγάλει ανακοίνωση να καταγγείλει τις δηλώσεις της κυβέρνησης.
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι σήμερα 18 Δεκέμβρη του 2019 που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζει το νέο προϋπολογισμό καρμανιόλα δεν έχει πάρει απόφαση συμμετοχής κανένα από αυτά τα διοικητικά συμβούλια για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σωματεία, μαζικοί φορείς, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα του ταξικού κινήματος.
Έχουν τεράστια ευθύνη ενώ είναι σε εξέλιξη η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, ψηφίζονται τροπολογίες, δεν εφαρμόζονται οι .Σ.Σ.Ε και η επίθεση στο ασφαλιστικό κλιμακώνεται, τα σωματεία του χώρου να βρίσκονται σε ρυθμό χριστουγεννιάτικης ανάπαυλας!
Μόλις τέλειωσε το συνέδριο – παρωδία της ομοσπονδίας μεταφορών χωρίς να έχει διεκδικητικό πλαίσιο αφού αρνήθηκε η πλειοψηφία να θέσει σχέδιο πρότασης της Δ.Α.Σ για συζήτηση και ασχολείται με το μοίρασμα των καρεκλών με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το εργατικό κέντρο Αθήνας η πλειοψηφία μας έστειλε ευχητήρια κάρτα για τα χρόνια πολλά ,δείχνοντας μας πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα και την ταξική πάλη.
Τώρα όλοι στη μάχη με τη μόνη συνεπή δύναμη, με την Δ.Α.Σ Ο.Α.Σ.Α για την ανατροπή αυτής της σάπιας κατάστασης, για συγκοινωνία φθηνή, συχνή, ασφαλή, αξιόπιστη, για εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα.
Οργανώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε από τώρα να πάρουν αποφάσεις τα διοικητικά συμβούλια για απεργιακή κινητοποίηση όταν φέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το νέο ασφαλιστικό!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ!

• ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!

• ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ!

• ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΤΑ 50%!

• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ!

• 5ΗΜΕΡΟ – 7ΩΡΟ – 35ΩΡΟ

• ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ Β.Α.Ε ΣΤΑ 55 ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΑ 50 ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός