ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



FBLogo

Με αφορμή το περιστατικό μεταξύ της συναδέλφισσας και του Διευθύνοντα του ΟΑΣΑ οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για το πώς τέσταραν και τεστάρουν μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στον ιδιωτικό τομέα τους υπαλλήλους τους.

Γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού (fast food) χρησιμοποιούσαν υπαλλήλους χαφιέδες οι οποίοι παριστάνοντας τον πελάτη επισκέπτονταν διάφορα καταστήματα ανά την Ελλάδα ζητώντας να εξυπηρετηθούν, ενώ ταυτόχρονα έχοντας μαζί τους ειδικό έντυπο καταχώρησης εντυπώσεων έκαναν αξιολόγηση προσωπικού.

Η σημερινή κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, δηλαδή η λειτουργία ως ομίλου της ΣΤΑ.ΣΥ και Ο.ΣΥ υπό την εποπτεία του ΟΑΣΑ, λειτουργώντας καθαρά ως ιδιωτική εταιρεία με γενικούς κανονισμούς προσωπικού εναρμονισμένους πλήρως με την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, προφανώς έχει βάλει σε εφαρμογή αυτού του είδους την αξιολόγηση.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι καταδικασμένες στην συνείδηση των εργαζομένων. Εφιστούμε τη προσοχή στους συναδέλφους όλου του συστήματος ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ ότι, στην προοπτική εξοικονόμησης παραπάνω εσόδων, η αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών που ήδη έχει ξεκινήσει θα συρρικνώσει και το συγκοινωνιακό έργο και το προσωπικό. Το συγκοινωνιακό έργο με μείωση του στόλου οχημάτων και του προσωπικού με απολύσεις.

Ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουμε είναι η οργανωμένη πάλη κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, διοικήσεων, κεφαλαίου για συγκοινωνία που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Για μείωση της τιμής του εισιτηρίου 50%, για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, για έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την επισκευή των παροπλισμένων οχημάτων, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Σε αυτό το δρόμο, σε αυτή την κατεύθυνση, με αυτά τα αιτήματα, σας καλούμε μέσα από Διοικητικά Συμβούλια με Γενικές Συνελεύσεις, με συσκέψεις στο διήμερο δράσης του ΠΑΜΕ 22 & 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

ΩΡΑ 11.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ο κλάδος μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη ενωμένος έχει τη δύναμη και να τους σταματήσει και να τους ανατρέψει.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός