Μήνυμα του ΠΑΜΕ προς την εργατική τάξη της Γαλλίας



Αποτέλεσμα εικόνας για παμε γαλλία

 

Αλληλεγγύη στον Αγώνα των εργαζομένων της Γαλλίας

και στην Απεργία στις 29 Γενάρη

Αγαπητοί σύντροφοι

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την στήριξη και τον θαυμασμό των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας, μας για τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων της Γαλλίας.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα, πατώντας στους νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να επιβάλλει ένα νομοσχέδιο στην κοινωνική ασφάλιση αντίστοιχο των μέτρων Μακρόν στην Γαλλία. Θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι τα 67 χρόνια και αν ζήσουν μέχρι τότε να τους δίνετε μονάχα ένα μικρό επίδομα το οποίο βαφτίζει σύνταξη. Ταυτόχρονα καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τους εργάτες σε πελάτες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, όπου η υγεία του καθενός, η περίθαλψη του θα εξαρτάται από το τι χρήματα έχει.

Και στην Ελλάδα και στην Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις επιτίθενται στους εργαζόμενους, στους μισθούς τους, στα δικαιώματα τους σε Δημόσια-Δωρεάν Υγεία και Ασφάλιση για να προστατέψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, ο μεγάλος αγώνας των εργαζομένων της Γαλλίας είναι αγώνας που αφορά τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης. Οι μεγάλες απεργίες και οι πολύμορφες κινητοποιήσεις που οργανώνετε εδώ και δύο μήνες, αγγίζουν και συγκινούν εκατομμύρια εργαζόμενους. Και στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα παρακολουθούν με προσοχή, ενδιαφέρον και αγωνία τον μεγάλο σας αγώνα.

Ξέρουμε ότι είναι ένας αγώνας δύσκολος, ένας αγώνας απέναντι σε ένα σκληρό και βρώμικο αντίπαλο που χρησιμοποιεί την συκοφαντία από ΜΜΕ, την καταστολή, αλλά ακόμη χρησιμοποιεί και δυνάμεις μέσα στα συνδικάτα, όπως την Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για να δημιουργήσει συγχύσεις και απογοήτευση στους αγωνιστές εργαζόμενους.

Όμως αγαπητοί σύντροφοι, μετά από δυο μήνες κινητοποιήσεων, είστε ήδη νικητές. Οι καπιταλιστές και η Κυβέρνηση Μακρόν έχουν ήδη χάσει. Ο νόμος τους αποκαλύφθηκε ως άδικος και αντεργατικός. Ταυτόχρονα, ανέδειξαν χωρίς να το θέλουν, ότι για τους εργαζόμενους της Γαλλίας, για τους εργαζόμενους της Ευρώπης και όλου του κόσμου υπάρχουν δυο δρόμοι.

Ο δρόμος που προτείνουν ο Μακρόν, η ΣΕΣ, oδρόμος της συνεργασίας των εργαζομένων με τις αντεργατικές κυβερνήσεις και τους καπιταλιστές. Ο δρόμος που ονομάζουν «κοινωνική ειρήνη» και «κοινωνικό διάλογο». Ο δρόμος της συνεργασίας των τάξεων. Ένας δρόμος που οδηγεί σε κέρδη για τους καπιταλιστές και φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργάτες.

Απέναντι σε αυτούς υπάρχει ο δρόμος των εργαζομένων της Γαλλίας, ο δρόμος του αγώνα για τα δικαιώματα, για τη ζωή και το μέλλον της εργατικής τάξης. Ο δρόμος που στηρίζεται στην αναντίρρητη αλήθεια ότι τον πλούτο τον παράγει η εργατική τάξη και πρέπει να αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτούς που μας τον κλέβουν.

Αγαπητοί σύντροφοι, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας, εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούμε τον αγώνα σας και βρισκόμαστε στο πλευρό σας.

Σήμερα στην Ελλάδα προετοιμάζουμε την δική μας απεργιακή απάντηση έχοντας στο μυαλό μας ότι στους δρόμους και στα εργοστάσια της Ελλάδας, στα λιμάνια και στα καταστήματα, περπατάμε και αγωνιζόμαστε στο πλευρό των απεργών-αγωνιστών εργαζομένων της Γαλλίας. Γιατί ξέρουμε ότι ο δικός μας αγώνας είναι και δικός σας. Γιατί ξέρουμε ότι η δική σας νίκη θα είναι νίκη για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας εκφράζουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της Γαλλίας και τις απεργίες που συνεχίζονται.

Ζήτω ο Αγώνας των εργαζομένων της Γαλλίας

Μέχρι τη Νίκη!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός