Απάντηση στα άθλια ψέματα του προέδρου του ΕΚ Καλαμάτας



Απάντηση στα άθλια ψέματα του προέδρου του ΕΚ Καλαμάτας δίνει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου προχώρησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, την Παρασκευή 14/2/2020, με θέμα τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ.

Μετά το παραμύθι περί βίαιων «ξυλοδαρμών» και άλλων «δράκων», κατέληξε στην ουσία. Μέσα στον εκνευρισμό του είπε πως το νομοσχέδιο, αυτό που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, «έχει θετικά στοιχεία», «κινείται σε θετική κατεύθυνση».

1) Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σωτήρης Τσώνης είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και όχι γραφείο Τύπου του Βρούτση και των εργοδοτών στην Καλαμάτα.

2) Όσο αφορά τα θετικά του νομοσχεδίου έχει δίκιο. Αλλά αυτά είναι μόνο για την εργοδοσία και τις ιδιωτικές εταιρείες που τρίβουν τα χέρια τους. Απεναντίας για το λαό:

– Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

– Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του.

– Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.

– Εφαρμόζονται χωρίς καμία αλλαγή οι μειώσεις έως 50% στις συντάξεις και το εφάπαξ.

– Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Δεν προβλέπεται καμία μείωση των ορίων ηλικίας.

– Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Κατρούγκαλου και η διαχρονική λεηλασία των Ταμείων (80 δισ.).

– Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της «εθνικής σύνταξης». Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων ούτε κατά διάνοια θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια = 9.000 ένσημα.

3) Είναι απορίας άξιο η ταχύτητα της ΓΣΕΕ να βγάλει πανελλαδική ανακοίνωση αναπαράγοντας τα ψέματα του κ. Τσώνη περί βιαιοτήτων, τραμπούκων κ.λπ. Σε τι αποσκοπεί αυτή η γρηγοράδα;

4) Τα περί «ξυλοδαρμών» είναι αστεία. Δεν τα είπε χθες, αλλά σήμερα. Απεναντίας χθες επικαλέστηκε φόρτιση …μέχρι και καρδιακό επεισόδιο, που ήταν τόσο ισχυρό, που λίγη ώρα μετά πιάστηκε στα «πράσα» να πίνει το αναψυκτικό του στο γραφείο του, μαζί με φίλους του, σχεδιάζοντας το τι ψέματα θα πουν σήμερα.

Όλοι στην συγκέντρωση 18 Φλεβάρη στις 10 το πρωί στην πλατεία 23η Μαρτίου».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός