ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ: Καταγγέλλει την αντεργατική μεθόδευση ώστε οι εργαζόμενοι να βρεθούν σε πρώην και νυν σχήματα με άθλιους όρους



Φωτο αρχείου

Φωτο αρχείου


Τις αντεργατικές μεθοδεύσεις στον όμιλο της ΔΕΠΑ «ενόψει του νέου διαχωρισμού στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας» και της τελικής πώλησης» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στον Τομέα του Φυσικού Αερίου – Υποστήριξη ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ).

Υποστηρίζει πως ενώ η ΔΕΠΑ παραπλανεί λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι υπεράριθμοι, προσέλαβε τους τελευταίους μήνες 20 εργολαβικούς εργαζόμενους στα κεντρικά. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «δίνει δήθεν τη δυνατότητα στους υφιστάμενους εργαζόμενους να επιλέξουν τη θυγατρική στην οποία θα βρεθούν με διάλογο. Οποία τύχη να πας εκεί που θα σε πάνε και μάλιστα ως εργολαβικός! Αποτελεί κοροϊδία και η τυχόν αναφορά σε αυξήσεις ενώ το σωματείο μας εδώ και χρόνια παλεύει για τις ΣΣΕ και η εταιρεία δεν έχει απαντήσει ποτέ».

Γι’ αυτό και απαιτεί εδώ και τώρα, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και δικαιολογία, ένταξη όλων των εργαζομένων με απευθείας εργασιακή σχέση, πλήρη και ισότιμα δικαιώματα (ένταξη στη ΣΣΕ της ΔΕΠΑ για όλους) και υπογραμμίζει πως «τις ερχόμενες μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκαλέσει συσκέψεις εργαζομένων για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ καταγγέλλει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις στον όμιλο της ΔΕΠΑ ενόψει του νέου διαχωρισμού στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας» και της τελικής πώλησης. Διαχρονικά αυτή η πολιτική συνοδεύεται με αυξήσεις τιμών για το λαϊκό νοικοκυριό και εκβιασμούς περί ανταποδοτικότητας για να μπει περισσότερη πλάτη από τους εργαζόμενους. Καταγγέλλουμε τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που όπως και η προηγούμενη προχωράνε σε μέτρα που έχουν επιπτώσεις στα δικαιώματα μας και στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Τη στιγμή που η ΔΕΠΑ συντηρεί το θεσμό των εργολάβων και παραπλανεί λέγοντας ότι είναι υπεράριθμοι οι εργαζόμενοι, προχώρησε τους τελευταίους μήνες σε πρόσληψη περισσότερων από 20 εργολαβικών εργαζομένων στα κεντρικά της ΔΕΠΑ ΑΕ. Ταυτόχρονα δίνει δήθεν τη δυνατότητα στους υφιστάμενους εργαζόμενους να επιλέξουν τη θυγατρική στην οποία θα βρεθούν με διάλογο. Οποία τύχη να πας εκεί που θα σε πάνε και μάλιστα ως εργολαβικός! Αποτελεί κοροϊδία και η τυχόν αναφορά σε αυξήσεις ενώ το σωματείο μας εδώ και χρόνια παλεύει για τις ΣΣΕ και η εταιρεία δεν έχει απαντήσει ποτέ. Να σταματήσει η κοροϊδία και η ομηρία τόσων χρόνων για την οποία ευθύνες έχουν όλες οι διοικήσεις των υπουργείων και της ΔΕΠΑ και η ακολουθούμενη διαχρονικά πολιτική που εφαρμόζουν.

Από τις παρεμβάσεις του Σωματείου στη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, τη συμμετοχή των εργαζομένων στη 48ώρη απεργία για το Νομοσχέδιο για ΔΕΗ – ΔΕΠΑ – ΑΠΕ και την τριμερή συνάντηση στο υπ. Εργασίας η εργοδοσία κάνει πως δεν γνωρίζει τίποτα. Γνωρίζει μόνο όσα υπονοεί η ίδια περί μονόδρομου για τους εργαζόμενους και κατεβάσματος του πήχη των απαιτήσεων. Ο αγώνας σύσσωμων των εργαζομένων το Μάη του 2019 που είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη των εργολαβικών εργαζομένων που μεταφέρθηκαν στη ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ), είναι ο μόνη επιλογή που έχουν όλοι οι συνάδελφοι ώστε να κερδίσουν τώρα το δικαίωμα για απευθείας εργασιακή σχέση. Επιμένουμε αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα για τα δίκια μας! Γυρνάμε την πλάτη σε όσους για μία ακόμα φορά καλλιεργούν κλίμα αναμονής.

Κυβέρνηση – εργοδότες – μέτοχοι θέλουν να σπάσει η αλληλεγγύη και το ενιαίο του αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο. Ευελπιστούν να διασπείρουν τους εργαζόμενους με τους χειρότερους δυνατούς όρους. Πως οι εργαζόμενοι θα δεχτούν τα πάντα! Υπολογίζουν λάθος. Το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά και οποιοδήποτε αποτέλεσμα είχαμε ήταν αποτέλεσμα όλων των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ και του πολύ μεγάλου κύματος ταξικής αλληλεγγύης που εκφράστηκε από τον κλάδο και ευρύτερα.

Το ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ χαιρετίζει τη συμμετοχή πρωτοπόρων εργαζομένων στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που έγινε στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση για το ασφαλιστικό, την πρόσφατη 48ώρη απεργία και κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για ΔΕΗ-ΔΕΠΑ-ΑΠΕ, την απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για να μπει στο γύψο η συνδικαλιστική δράση και η δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων.

Τις ερχόμενες μέρες το ΔΣ θα συγκαλέσει συσκέψεις εργαζομένων για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, τα υπουργεία της και διοικήσεις για την ακολουθούμενη πολιτική στον Όμιλο. Από τις διεκδικήσεις μας δεν υποχωρούμε: Εδώ και τώρα, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και δικαιολογία, ένταξη όλων των εργαζομένων με απευθείας εργασιακή σχέση, πλήρη και ισότιμα δικαιώματα (ένταξη στη ΣΣΕ της ΔΕΠΑ για όλους)».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός