Μαζικές συγκεντρώσεις – πικετοφορίες καταδίκης του νέου αντιασφαλιστικού ν/σ και του «συνεδρίου» – παρωδία της ΓΣΕΕ (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Μαζικές συγκεντρώσεις – πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Λεκανοπεδίου το πρωί του Σαββάτου, από εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς της Αττικής, ενάντια στην ψήφιση του νόμου Βρούτση – Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. Σε αυτά τα πλαίσια απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 18.30 στην Αθήνα στα Προπύλαια, κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα κατήγγειλαν το «συνέδριο» – παρωδία που στήνει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αντί να οργανώνει την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα γίνει το πρωί της Τρίτης 25 Φλεβάρη στο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι, χώρο διεξαγωγής του «συνεδρίου.

Στην Αθήνα
Από νωρίς το πρωί εργατικά σωματεία, μαζικοί φορείς της Αθήνας και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μοναστηρακίου. Αμέσως μετά με ανακοινώσεις, πανό, ντουντούκες και συνθήματα ξεκίνησαν μαζική και δυναμική πικετοφορία στην Ερμού και τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, με κατάληξη το Σύνταγμα. «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός τόνισαν είναι το συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό που θα γίνει στην Αθήνα στα Προπύλαια, στις 18.30 την Πέμπτη 27 Φλεβάρη. Παράλληλα με τρικάκια ενημέρωναν τον κόσμο για το «συνέδριο» – παρωδία που στήνει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση το πρωί της Τρίτης 25 Φλεβάρη στο Καβούρι. (δείτε πάνω στο κεντρικό video).

Στο Περιστέρι
Δυναμική συγκέντρωση – πικετοφορία έγινε το πρωί από εργατικά σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας. Αρχικά έγινε συγκέντρωση στο δημαρχείο Περιστερίου όπου μίλησε ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Παραρτήματος Μενιδίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός για την Κοινωνική Ασφάλιση με αφορμή και το επίμαχο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι θα πρέπει ο καθένας να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε η πετυχημένη απεργία στις 18 Φλεβάρη, το νέα συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό στις 27 Φλεβάρη και η κινητοποίηση στο Καβούρι στο «συνέδριο» παρωδία που στήνει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, να αποτελέσουν παρακαταθήκη για την παραπέρα ανάπτυξη των αναγκαίων ταξικών αγώνων. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου κυριάρχησε το σύνθημα, «διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο – φέρνουν νέο νόμο – «λαιμητόμο». (δείτε εδώ video).

Στην Νίκαια
«Εργάτη μπορείς αν το καταλάβεις να γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις», ήταν το σύνθημα που δόνησε τις εργατογειτονιές της Νίκαιας από εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς του Πειραιά στα πλαίσια της μαχητικής πικετοφορίας που έγινε. Αρχικά έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Κουμπάκη, όπου μίλησε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Συνδικάτου Καθαριστριών Αττικής και Περιχώρων, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχισης του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό ν/σ Βρούτση – Κατρούγκαλου. Παράλληλα κάλεσε στις κινητοποιήσεις στις 25 Φλεβάρη στο Καβούρι και στις 27 Φλεβάρη στα Προπύλαια.

Στη Νέα Ιωνία
Και στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας ακούστηκαν δυναμικά τα συνθήματα κατά του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου Βρούτση – Κατρούγκαλου, από εργαζόμενους, συνταξιούχους, γυναίκες και νεολαίους της περιοχής. Με ανακοινώσεις που μοίραζαν και με ντουντούκες ενημέρωναν τον κόσμο για το αντιασφαλιστικό περιεχόμενο του επίμαχου ν/σ, αλλά και για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ ενόψει του «συνεδρίου» – παρωδία που στήνει η ηγετική ομάδα και την απάντηση με κινητοποίηση που δίνουν Ομοσπονδίες και Σωματεία την Τρίτη 25 Φλεβάρη στο Καβούρι. Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στον νόμο «λαιμητόμο» Βρούτση – Κατρούγκαλου, με νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ. την Πέμπτη 27 Φλεβάρη, ήταν το τελικό κάλεσμα που απηύθυναν.

Στην Καλλιθέα
«Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο – φέρνουν νέο νόμο – «λαιμητόμο» και «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν και στους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας, σηματοδοτώντας την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συνεχίσουν τον αγώνα τους για Κοινωνική Ασφάλιση που να ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές – εργατικές ανάγκες, αλλά και για συνδικάτα των εργατών και όχι μέσα σ’ αυτά να υπάρχουν εργοδότες. Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παύλος Αλεξανδράκης, γγ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Χαιρέτησαν επίσης εκ μέρους του ΣΕΤΗΠ, η Νάντια Στεφανίδου, εκ μέρους της ΟΓΕ, η Αθηνά Λαζαρίδη και εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων του ΙΚΑ Καλλιθέας, η Πάτρα Περαντώνη.

Ανάλογες πικετοφορίες έγιναν ακόμη το πρωί σε Λαύριο και Γέρακα.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός