Κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στους δήμους Πετρούπολης, Φυλής, Αγ. Αναργύρων – Καματερού



Από τη χθεσινή παρέμβαση των εργαζομένων

Από τη χθεσινή παρέμβαση των εργαζομένων


Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία των εργαζομένων στους δήμους Πετρούπολης, Φυλής και Αγ. Αναργύρων – Καματερού, απαντούν στον περιφερειάρχη Αττικής που αποκάλεσε τραμπούκους και μπαχαλάκηδες, τους εργαζόμενους που πήγαν χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους τα Σωματεία των εργαζομένων, αναφέρουν:

«Με ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής αποκάλεσε τραμπούκους και μπαχαλάκηδες τους εργαζόμενους που πήγαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, της Τετάρτης 4 Μάρτη, με σκοπό να συζητηθεί το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πιστεύουμε ότι ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη και πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΕ, μιας κι ο ίδιος έλειπε, ότι ένα μεγάλο τμήμα των ανθρώπων που παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση είναι εργαζόμενοι που δουλεύουμε σε δήμους. Του υπενθυμίζουμε ότι είμαστε ο κλάδος που τα τελευταία χρόνια έχει θρηνήσει πάνω από 60 συναδέλφους που σκοτώθηκαν στη δουλειά και μετράει εκατοντάδες σακατεμένους.

Επίσης γνωρίζει ότι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων έχει ζητηθεί να κουβεντιαστεί κι από τα σωματεία μας στο περιφερειακό συμβούλιο πάνω από δέκα φορές και σε όλες εισπράξαμε αναβολές και ψέματα.

Ξέρει πολύ καλά ότι καθημερινά συνάδελφοι και δημότες είναι αντιμέτωποι με νεοπλασίες και το κρύβει. Επίσης ότι οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την αισχρή κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή της Φυλής.

Καταλαβαίνουμε ότι τον ενοχλεί η παρουσία μας στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου. Του απαντάμε ότι είμαστε εκεί γιατί δεν δεχόμαστε να παίζει κανείς με τις ζωές μας. Θα του το λέγαμε και χθες αν δεν απουσίαζε για μια ακόμα φορά από τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου.

Τα περί μπαχαλάκηδων και τα άλλα κοσμητικά επίθετα που αναφέρει στο δελτίο Τύπου, του τα επιστρέφουμε».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός