ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Εκφυλιστικές διαδικασίες με ευθύνη ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (ΦΩΤΟ)



Ξεκίνησε το 16ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής (ΕΚΕ-ΔΑ), που όπως είχαν καταγγείλει οι δυνάμεις της ΔΑΣ έχει εκφυλιστικά χαρακτηριστικά, μιας και διεξάγεται με fast track διαδικασίες.

Θα κρατήσει μόλις λίγες ώρες με αποτέλεσμα να μη γίνει ουσιαστική συζήτηση για την οργάνωση της αντίστασης και των αγώνων σε μια περιοχή όπως η βιομηχανική ζώνη του Θριασίου με τόσα προβλήματα.

Αυτό φάνηκε και από την έναρξη του συνεδρίου όπου οι αντιπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ απουσίαζαν σχεδόν όλοι από την αίθουσα, μόλις ψηφίστηκε η Εφορευτική Επιτροπή, με αποτέλεσμα η συζήτηση να γίνεται σε άδεια έδρανα.

Μόνο οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ με την παρουσία τους και τις παρεμβάσεις τους πρόβαλλαν το πλαίσιο πάλης που απαντάει σήμερα στην αντεργατική επίθεση με ισχυρούς ταξικούς αγώνες. Με αγώνες που έχουν άξονα τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Με αγώνες που βάζουν φρένο στον εκφυλισμό και τη μοιρολατρία στη λογική του κοινωνικού εταιρισμού.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ αποκάλυψαν με τις παρεμβάσεις τους ότι η πλειοψηφία του ΕΚΕ-ΔΑ, σε όλη την προηγούμενη θητεία της έδωσε τα διαπιστευτήριά της ακολουθώντας την ηγεσία της ΓΣΕΕ και προωθώντας την πολιτική κυβερνήσεων και εργοδοσίας.

Παρουσιάζοντας τη δράση των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ τόνισαν ότι αυτά τα σωματεία είναι που μπήκαν μπροστά πήραν αποφάσεις και κινητοποιήθηκαν για το Ασφαλιστικό, τις ΣΣΕ, οργάνωσαν απεργίες, κλαδικές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, μέσα στους χώρους εργασίας άλλα και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής για κάθε πρόβλημα που αφορά τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ, απευθυνόμενοι στους αντιπροσώπους, τους κάλεσαν να δυναμώσουν τις ταξικές δυνάμεις και να μην επιτρέψουν να έχουν το τιμόνι της διοίκησης του ΕΚΕ-ΔΑ τα συνδικαλιστικά στελέχη που υπηρετούν την πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Τόνισαν ότι «αυτή η κατάσταση, να μας καταδικάζουν να ζούμε στην ανέχεια δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν εργαζόμενο, από κανέναν τίμιο συνδικαλιστή από όποια πολιτική ή συνδικαλιστική αφετηρία προέρχεται» και πρόσθεσαν:

«Κριτήριο για κάθε εργαζόμενο, για κάθε συνδικαλιστή πρέπει να γίνουν τα αιτήματα εκείνα που πραγματικά διεκδικούν λύσεις προς όφελος των δικών τους συμφερόντων, των δικών τους αναγκών.

Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με μισθούς – ψίχουλα και κουτσουρεμένα δικαιώματα. Να παλέψουμε για να έχουμε ΣΣΕ με μισθούς που να αναπληρώνουν τις απώλειες που είχαμε όλη την περίοδο της κρίσης. Να έχουμε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, σταθερό ωράριο εργασίας που να μην εξοντώνει. Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για εμάς και τις οικογένειές μας. Σχολείο που να μορφώνει πραγματικά τα παιδιά μας.

Να παλέψουμε να κατακτήσουμε ό,τι πραγματικά δικαιούμαστε και ό,τι έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Γιατί εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο, εμείς πρέπει να τον απολαμβάνουμε».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός