ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

ΑΘΗΝΑ 11/03/11

Συνάδελφοι, σσες 

Η αντιλαϊκή πολιτική που επί χρόνια άσκησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. εφαρμόζοντας τα όσα συναποφάσιζαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει μορφή οδοστρωτήρα, που θα ισοπεδώσει όλα όσα οι εργαζόμενοι κατέκτησαν με σκληρούς αγώνες προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση σε βάρος των λαών και σε όφελος των μονοπωλίων.

Κατακτήσεις όπως ο σταθερός χρόνος εργασίας, (5νθήμερο – 8ωρο), η κοινωνική ασφάλιση, δικαιώματα όπως η δουλειά με αξιοπρεπές μεροκάματο, όλα όσα διαμορφώνουν ένα ελάχιστο εργασιακό και βιοτικό επίπεδο ανατρέπονται.

Αυτή η επίθεση που έχει εξαπολυθεί ενάντια στους εργαζόμενους δεν θα είχε καμία πιθανότητα νίκης αν στο εργατικό κίνημα δεν δρούσε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Οι ευθύνες αυτών των δυνάμεων είναι τεράστιες. Ως τώρα έχουν βάλει πλάτη σε όλα όσα επιβάρυναν τη θέση της εργατικής τάξης. Μιλούσαν για ανταγωνιστικότητα, για τον παράδεισο που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν εναντιώθηκαν στις απολύσεις, στις ελαστικές μορφές εργασίας, στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, και στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών όπου οι εργαζόμενοι καθημερινά νιώθουν στο πετσί τους τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, η στάση αυτών των δυνάμεων αποτελεί μνημείο εμπαιγμού και υποτέλειας.

Μπροστά στην διαμορφωθείσα κατάσταση εμείς οι εργαζόμενοι στο Α/Σ Μπραχαμίου που υπογράφουμε το κείμενο συντασσόμαστε με το ταξικό εργατικό κίνημα που εκφράζεται από το ΠΑΜΕ, με συνεχή αγωνιστική στάση, που έχει δώσει μάχες όλα τα προηγούμενα χρόνια και για ικανοποιητικές συμβάσεις και ενάντια σε απολύσεις σε διεκδικήσεις ικανοποιητικών συνθηκών εργασίας.

Με το ΠΑΜΕ που ανεξάρτητα από το άμεσο αποτέλεσμα των αγώνων που έδωσε, σε καμία περίπτωση δεν πούλησε τους εργαζόμενους.

Έχοντας υπόψη την ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο εργατικό κίνημα υπέρ των ταξικών δυνάμεων, να αποκτήσει υπόσταση σε κάθε χώρο δουλειάς συγκροτούμε την επιτροπή αγώνα του Α/Σ Μπραχαμίου του ΠΑΜΕ.

Στόχος μας είναι να αγωνιστούμε προκειμένου να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε και να διεκδικήσουμε ένα πλαίσιο αιτημάτων που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Ταυτόχρονα η επιτροπή θα μπει μπροστά και για τα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν στο χώρο του Α/Σ  (βάρδιες, κατάσταση οχημάτων, προβλήματα γραμμών).

Είναι ανάγκη αυτή η προσπάθεια να πλαισιωθεί από τους συναδέλφους προκειμένου να δοθεί προοπτική και ελπίδα στους αγώνες των εργαζομένων.  

Διεκδικούμε :

  • ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.  ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΙΟΥΦΑ – ΡΕΠΠΑ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ.
  • ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 60 ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ, 55 ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, 55 ΚΑΙ 50 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΕ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.
  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ.
  • ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ , 1.400 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ, 7ΩΡΟ – 5ΝΘΗΜΕΡΟ – 35ΩΡΟ.
  • ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.
  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
  • ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΣΔΙΤ)

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός