ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ

Αθήνα, 19 Νοέμβρη 2008

ΠΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΘΕΛ ΑΕ κο ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Κοινοποίηση:
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛ ΑΕ κο ΠΑΝ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
• Κο ΚΩΝ/ΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
• Κο ΣΙΜΟ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η δεδομένη απόκλιση μεταξύ του προγραμματισμένου έργου και του εκτελεσμένου σε καθημερινή βάση, καθώς και η εικόνα που καταγράφουμε στις διαδρομές από εργαζομένους και επιβάτες συντελούν στην συστηματική απαξίωση του ρόλου της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας.
Το φαινόμενο της υπερφόρτωσης γραμμών και δρομολογίων χωρίς της απαραίτητη αύξηση του στόλου των οχημάτων της εταιρίας, είναι η γενεσιουργός αιτία της απόκλισης στο αποδιδόμενο συγκοινωνιακό έργο.
Αποτέλεσμα της παραπάνω αιτίας είναι οι αλλοπρόσαλλες εντολές της ΔΕΔ για την διαχείριση των γραμμών προς επόπτες και σταθμάρχες για την κάλυψη των απωλειών των δρομολογίων από την απουσία βαρδιών.
Ως συνέχεια των άτοπων εντολών για εναλλαγή των βαρδιών είναι η αγανάκτηση των επιβατών να εκφράζεται στη «βιτρίνα» της ΕΘΕΛ (οδηγούς – σταθμάρχες) αφού οι αναρτημένες ώρες δρομολογίων δεν συμβαδίζουν ΠΟΤΕ με την πραγματικότητα.
Παράλληλα δεν λείπουν απειλές, εκβιασμοί και προφορικές εντολές δικτακτορίσκων παραγοντίσκων που δίνουν εντολές ανεφάρμοστες λόγω ΚΟΚ και Γ.Κ.Π στην προσπάθεια τους να καλύψουν την υπηρεσιακή τους άγνοια.
Στην εσωτερική λειτουργία και διαχείριση των εργαζομένων και των οχημάτων διαπιστώνεται επίσης καθημερινά από εμάς ανεπάρκεια ή η μη διάθεση ορθής αντιμετώπισης των προβλημάτων ΚΥΡΙΩΣ στην κίνηση από τους ιεραρχικά υπεύθυνους των Αμαξοστασίων.
Η ελλειμματική διαχείριση έχει να κάνει με την λογική της «πελατείας» που έχει δημιουργήσει η ανισομερής υπηρεσιακή αντιμετώπιση του προσωπικού. Η μη ενιαία διαχείριση των εργαζομένων καθώς και η εξυπηρέτηση των ημετέρων χειροτερεύουν τα προβλήματα.

Κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στην χορήγηση ΚΑ και η τήρηση του νόμου και των ΣΣΕ σχετικά με τις δικαιούμενες ημέρες, με την χορήγηση των E.R, των γονικών αδειών ιδιαίτερα μετά την αύξηση των δικαιούμενων ημερών βάσει Εθνικής Γενικής ΣΣΕ της ΓΣΕΕ.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται στην διαχείριση των Ε, διακεκομμένων βαρδιών καθώς και στην ετοιμότητα αντιμετώπισης εκτάκτων συνθηκών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τον τραγέλαφο που επικρατεί στο Α/Σ ΑΝΘΟΥΣΑΣ.
Εκτός από τις εξαγγελίες για «πράσινη» συγκοινωνία, εκτός από «προβεβλημένες» παρουσιάσεις δια των ΜΜΕ για το θεάρεστο έργο της κυβέρνησης στις αστικές συγκοινωνίες ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ η οποία διαψεύδει την εικονική πραγματικότητα που προβάλετε.
Όλα τα παραπάνω δεν τα επισημαίνουμε αναμένοντας να δώσετε λύση όχι γιατί δεν μπορείτε αλλά γιατί δεν θέλετε!! (Δεν συνάδει με την πολιτική σας).
Την λύση καλούνται να την δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι οι οποίοι με φιλότιμο και επαγγελματική συνείδηση εργάζονται στο δρόμο και αντιμετωπίζουν ύβρεις, απειλές, προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς για ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Εμείς ως παράταξη σας επισημαίνουμε τα παραπάνω, καθιστώντας σας ενήμερους για τον αποκλεισμό κάθε προσπάθειας δικαιολόγησης από μέρους σας περί άγνοιας όλων των καταγγελιών μας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΛΑΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός