Με πιο δυνατή φωνή διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και του λαού



 

Στην υλοποίηση των αιτημάτων για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με αφορμή τον κορονοϊό στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα η εργοδοσία, κάτω από την πίεση του Συνδικάτου, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας.

«Ο αναγκαίος κατ’ οίκον περιορισμός δεν μπορεί να μας βάλει απέναντι στον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, στην αλληλεγγύη. Ίσα-ίσα, χωρίς δισταγμό πρέπει να μπούμε πιο μαχητικά η κάθε μία σε αυτόν τον δρόμο. Οι πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που ζούμε, αυτό ακριβώς μας υπενθυμίζουν!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης.

«Δυναμώνουμε τη φωνή μας για άμεση λήψη μέτρων προστασίας της υγείας όλου του λαού», τονίζουν σε ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΟΣΥΑΠΕ) και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΑΠΕ). Παράλληλα ο ΣΥΑΠΕ ενημερώνει για το πλαίσιο και τον σχεδιασμό ελέγχων που σχετίζονται με τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Η εργοδοσία να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ, ούτως ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού», ζητά η Ένωση Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας.

«Καλούμε τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, στα σούπερ μάρκετ, στα εμπορικά καταστήματα: Γραφτείτε τώρα στα σωματεία σας για να μην μπουν τα εργατικά δικαιώματα σε καραντίνα, Στείλτε μας καταγγελίες αξιοποιώντας όλα τα μέσα, παλιά και νέα που δίνει η σύγχρονη επικοινωνία και η τεχνολογία. Να μη δεχτούμε να θυσιάσουμε τα δικαιώματα και την υγεία μας, για να θωρακίσουν τα αφεντικά μας τα κέρδη τους», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου.

«Να παρθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων φύλαξης στο λιμάνι της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας», απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, με ανακοίνωσή του 

«Έχουμε ήδη καταγγείλει τις απαράδεκτες συνθήκες σε χώρους δουλειάς της Μαγνησίας, καθώς και την εργοδοσία που έχει αποθρασυνθεί με τις πλάτες της κυβέρνησης. Με την παρέμβαση των σωματείων μας δεν πέρασαν σε αρκετούς χώρους οι αναγκαστικές άδειες, οι «οικειοθελείς» παραιτήσεις, δόθηκε αυτή η κουτσουρεμένη άδεια ειδικού σκοπού, πήραν την ειδική άδεια εργαζόμενοι σε ευπαθείς ομάδες σε χώρους που η εργοδοσία αρνούνταν να τη δώσει», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση Σωματεία της Μαγνησίας.

«Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουμε τη φωνή μας για να μη ματώσουμε για τους επιχειρηματικούς ομίλους εν μέσω πανδημίας. Κανένας συμβιβασμός με τη μισή δουλειά, με τη μισή ζωή. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ), καταγγέλλοντας παράλληλα τη διεύρυνση του αντεργατικού μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.

Τη δέσμευση της διοίκησης για μια σειρά αιτήματα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων καθώς και των εργασιακών τους δικαιωμάτων απαιτεί με υπόμνημά της προς τη διοίκηση της «Wind», το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων «WIND». Ταυτόχρονα το Σωματείο δηλώνει ότι «ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους όπου και όποτε χρειαστεί».

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το σύνθημα είναι ένα: Μένουμε δυνατοί. Δεν θα επιτρέψουμε να πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή για τα κέρδη των επιχειρηματιών», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αφορμή το μέτρο της εκ περιτροπής απασχόλησης. «Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση βάζει χέρι στα δικαιώματά μας», συνεχίζει η Ένωση, «μπουκώνει με εκατομμύρια τους επιχειρηματίες που μέχρι πριν λίγο καιρό έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κερδοφορία. Λες και είχαν ανάγκη». Σας καλούμε, καταλήγει η Ένωση, «να καταγγείλετε επώνυμα ή ανώνυμα κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία» και «να επισκέπτεστε τη σελίδα του σωματείου» http://emporoupallilos.blogspot.com/

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός