Μέρα δράσης στις 28 Απρίλη στους χώρους δουλειάς (SPOT)



Μέρα Δράσης την Τρίτη 28 Απρίλη, με πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις από διαφορετικούς κλάδους σε όλη τη χώρα.

Στάσεις εργασίας, συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε κλάδους και χώρους που βρίσκονται σε λειτουργία, αλλά και αγωνιστικές παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους που έχουν βρεθεί μαζικά στην ανεργία, που αντιμετωπίζουν τον συνδυασμό εκ περιτροπής εργασίας, αναστολής συμβάσεων κ.ο.κ., είναι οι βασικοί άξονες των δράσεων που σχεδιάζονται με επίκεντρο αιτήματα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Πληρώσαμε πολλά. Δεν θα πληρώσουμε ξανά!», είναι το σύνθημα με το οποίο το ΠΑΜΕ καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους να αγκαλιάσουν αυτήν τη νέα συντονισμένη πρωτοβουλία.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τη νεολαία να υψώσουν τη γροθιά τους, να μην το βάλουν κάτω, να μην αποδεχτούν να ξαναπληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης, να μην υποστείλουν τις διεκδικήσεις τους. Να μην παραδώσουν τα δικαιώματά τους, τη ζωή τους. Να δώσουν αγωνιστική απάντηση με τις συλλογικές διαδικασίες και τα συνδικάτα στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην κυβέρνηση και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που θέλουν να έχουν τους εργαζόμενους και μετά την πανδημία σκλάβους και με το κεφάλι στα σκέλια. Με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ όπου, όπως θέλουν και όσο θέλουν για να μας δίνουν ορισμένα ψίχουλα. (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση – κάλεσμα).

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκε η ανάγκη να απευθυνθεί πλατύ κάλεσμα σε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία προκειμένου να αποφασίσουν πρωτοβουλίες και απεργιακές δράσεις, σχεδιάζοντας ανάλογα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κάθε κλάδο και χώρο, να οργανώσουν συγκεντρώσεις, συνελεύσεις και συσκέψεις, πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Στην κατεύθυνση αυτή, η μέρα δράσης θα συμβάλει και στην προετοιμασία της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Δράσεις σε χώρους δουλειάς
Νέα πανελλαδική κινητοποίηση στις 28 Απρίλη αποφάσισε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και καλεί τις Ενώσεις σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, στις ΥΠΕ, με συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες και στα προαύλια των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Το μεσημέρι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και όλων των υγειονομικών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Με κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας στις 11 π.μ. συμμετέχουν στην Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρδίτσας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Καρδίτσας (πρώην ΠΕΔΥ)

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής προκηρύσσει στάση εργασίας (1 μ.μ. έως 5 μ.μ.), καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1.30 μ.μ. και στη συνέχεια σε μοτο-πορεία.

Στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις σε εργοτάξια θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ενώ στις 6 μ.μ. θα γίνει μοτο-πορεία που θα ξεκινήσει από την πλ. Κάνιγγος προς τις εργατογειτονιές της Αθήνας.

Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής προχωρά σε στάση εργασίας από τις 12 μ. έως και τη λήξη της βάρδιας στην εγκατάσταση και από τις 2 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας στους ανελκυστήρες και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς.

Παρεμβάσεις σε καταστήματα super market σε Ελληνικό, Γλυφάδα, Άλιμο, Καλλιθέα, Δάφνη, Χαλκηδόνα, Μαρούσι, Κυψέλη, Αιγάλεω, Περιστέρι και Μοσχάτο έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων Αθήνας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις στα καράβια και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφοπλιστικές ενώσεις.

Το Σωματείο Εργαζομένων Mellon προχωρά στις 8 π.μ. σε συμβολική κινητοποίηση στην εταιρεία, ενώ στις 12 μ. θα γίνει τηλεσυζήτηση.

Παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς προγραμματίζουν το Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Κλωστουφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου Αθήνας, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Σε συνελεύσεις σε περιοδείες, σε συμβολικές κινητοποιήσεις ανά δήμο, προχωρά και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.

Τη συμμετοχή τους στη μέρα δράσης δηλώνουν η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός