1η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ



Συνάδελφοι-σσες η κατρακύλα των υποταγμένων συνδικαλιστών που απαρτίζουν τις πλειοψηφίες στα σωματεία του κλάδου δεν έχει σταματημό.
Με πανομοιότυπα επιχειρήματα αλλά με την ίδια στόχευση, προσπαθούν να σβήσουν την ημέρα των εργατών.

Τολμάνε να λένε ότι τιμούν την εργατική πρωτομαγιά χωρίς απεργία!!!

Δεν θέλουν να ακουστούν οι φωνές που αντιδρούν στο σιωπητήριο που έχουν επιβάλλει Ε.Ε, κεφάλαιο, κυβέρνηση και Μ.Μ.Ε.

Θέλουν να σβήσουν την ημέρα που θα εκδηλώσουν οι εργαζόμενοι την άρνηση τους να πληρώσουν άλλη μια φορά τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Για να μην ακουστούν τα αιτήματα για δουλειά με δικαιώματα.
Για προστασία της υγείας του λαού και όχι για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Για συγκοινωνία στην υπηρεσία των αναγκών μετακίνησης του λαού.
Για Σ.Σ.Ε με πραγματικές αυξήσεις.

Με την απόφαση τους για απεργοσπασία την 1η Μάη, επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά ότι βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και επιδιώκουν να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους, απεργοσπάστες, προδότες της τάξης μας.

Η υποκρισία τους, προκειμένου να κρύψουν την πιστή υποταγή στις ανάγκες του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις που έχουν απέναντι και σε αυτή την κυβέρνηση, έφτασε μέχρι να επικαλεστούν πως τάχα νοιάζονται για το πως θα πάνε οι υγειονομικοί στην δουλειά τους.

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει αυτό όταν γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι την ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία στις 07/4/2020 τα σωματεία του χώρου σε Ο.ΣΥ και ΣΤΑ.ΣΥ, δεν τη στήριξαν αλλά την υπονόμευσαν.

Όταν γνωρίζουμε ότι δεν έδειξαν ούτε μια στιγμή την αλληλεγγύη τους όταν εκείνοι πάλευαν με τις δυνάμεις καταστολής, με τα ΜΑΤ και με δημοσιογράφους φερέφωνα των μεγαλοκαναλαρχών και της κυβέρνησης.

Εδώ και χρόνια προωθούν, ως οι καλύτεροι dealers, μέσω των σωματείων την ιδιωτική ασφάλιση.

Αυτές οι πλειοψηφίες στα Δ.Σ. έτρεξαν να προλάβουν την κυβέρνηση, προτείνοντας ως μέτρο προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό, την αραίωση των δρομολογίων, μετατρέποντας τα οχήματα σε υγειονομικές βόμβες για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες.

Η αδιαφορία τους και για το σύστημα υγείας έχει αποτυπωθεί από τη στάση τους όταν έκλειναν στο βωμό του κέρδους τα νοσοκομεία και οι άλλες δομές υγείας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του λαού.

Ρεσιτάλ τυχοδιωκτισμού αποτελεί η στάση των προέδρων των δυο μεγαλύτερων σωματείων της ΟΣΥ (Σιορίκης ΔΑΚΕ, Ραυτόπουλος ΠΑΣΚΕ) και του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ (Κουλούρης ΠΑΣΚΕ), να ψηφίζουν απεργία σε ΓΣΕΕ – ΕΚΑ και στα σωματεία τους να την υπονομεύουν.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες η ατομική ευθύνη και το χρέος μας είναι να συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξαν οι χιλιάδες νεκροί, ήρωες εργάτες, που έδωσαν την ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, όπως οι καπνεργάτες το 1936, οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές στην Καισαριανή και πολλοί άλλοι.

Την 1η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία τα τσιράκια τους!!
Η στάση των εργατοπατέρων είναι ντροπή και αίσχος, προσβολή για τους εργάτες, νεκρούς και ζωντανούς, που πάλεψαν και παλεύουν για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Προσβάλει τους εργαζόμενους όλης της χώρας και βεβαίως τους συναδέλφους που όλο αυτό το διάστημα δίνουν μάχη με τον ορατό εχθρό, την κυβέρνηση και τη κοροϊδία της.

Την 1η Μάη κανείς για δουλειά!!!
Δίνουμε τη μάχη, συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία!!!
Τιμή στους αγώνες της εργατικής τάξης.
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!!!

ΔΑΣ ΟΑΣΑ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός