ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2020




Συνάδελφοι-σσες, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ έχει συσταθεί με πρωτοβουλία της ΔΑΣ -τα προηγούμενα χρόνια- για να παρεμβαίνει στα σημαντικά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι εργαζόμενοι.
Την Τρίτη 28-4 πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του Οργανισμού.

Αφορμή για αυτή την πρωτοβουλία αποτέλεσε η απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΘ με την οποία μειώθηκαν ήδη οι μισθοί των συναδέλφων μας που ήρθαν με μετάταξη από την ΕΛΒΟ, ενώ το επόμενο διάστημα όπως έχει διαμηνύσει η διοίκηση θα υπάρξουν μειώσεις και για τους υπόλοιπους.


Προειδοποιούμε τους πάντες –για να μην υπάρχει καμία δικαιολογία- ότι προετοιμάζεται ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στα ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ και ΘΕΣΜΙΚΑ δικαιώματα μας.

Κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΣΘ έχουν βάλει στο στόχαστρο κάθε μισθολογική και μη μισθολογική δαπάνη που δεν περιλαμβάνεται στο ενιαίο μισθολόγιο όπως η προσωπική διαφορά των δευτερευουσών αποδοχών αλλά και θεσμικά κεκτημένα ετών.

Η πλειοψηφία του συνδικάτου προτίθεται να “βγάλει στη φόρα” συνολικά όλα τα κεκτημένα των εργαζομένων στο τραπέζι της “διαπραγμάτευσης” με πρόταση “κωδικοποίησης” των ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί από τις δεκαετίες ακόμα του ’90, 2000 κλπ. !! Η συγκεκριμένη τακτική είναι βούτυρο στο ψωμί της διοίκησης του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης γιατί βάζει σε διαπραγμάτευση τα ήδη κεκτημένα.

Στην ουσία με την πρόταση αυτή η “διαπραγμάτευση” θα αρχίσει από μηδενική βάση (λευκό χαρτί), και αυτό αποτελεί λίπασμα για την καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού.
(Κοιτάξτε, τι και πόσα έχουν αυτοί στον ΟΑΣΘ)

Οι άλλες παρατάξεις δεν διαφωνούν, αφού μέσα στα Δ.Σ. είτε δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνουν αυτά που τους λέει το προεδρείο ή καταλαβαίνουν αλλά συμφωνούν με αυτά !!!

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε στην πρώτη γραμμή μαζί με άλλους συναδέλφους μας, πρέπει να διεκδικήσουμε ΣΣΕ με αυξήσεις, έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω της πανδημίας, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας εντός και εκτός των λεωφορείων, επάρκεια αναλώσιμων και ανταλλακτικών, νέα οχήματα και απόσυρση των παλιών κ.α.

Η κυβερνητική πολιτική της παραπέρα ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας δεν πρέπει να περάσει.

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας με τις απεργιακες συγκεντρώσεις της 1ης Μάη την Παρασκευή στις 11:00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Ευόσμου και στην Καλαμαριά
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ !!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός