Στάση εργασίας την Πέμπτη 21 Μάη και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας



Σε στάση εργασίας την Πέμπτη 21 Μάη από τις 11 π.μ. ως τη λήξη της πρωινής βάρδιας και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας καλεί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Το Σωματείο σημειώνει:

«Λέμε όχι στην απαράδεκτη διαιώνιση της πολυδιάσπασης του νοσηλευτικού προσωπικού!

Ενιαία Ανώτατη νοσηλευτική εκπαίδευση χωρίς διαχωρισμούς και κατηγοριοποίηση.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων! Να μην απολυθεί κανείς! Μονιμοποίηση των συναδέλφων επικουρικών – Το σύστημα Υγείας «αιμορραγούσε» και πριν την κρίση του κορονοϊού.

Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας. Άμεσα εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά. Εξασφάλιση αδειών σε όσους συναδέλφους εκτίθενται ανεξαρτήτως της εκδήλωσης συμπτωμάτων. Ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς επασφάλιστρα ΤΩΡΑ!

Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη/εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους. Άμεση επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας (χειρουργεία, κλίνες ΜΕΘ, εργαστήρια, κλπ). Ανάπτυξη δομών ΠΦΥ.

Πληρωμή εδώ και τώρα όλων των δεδουλευμένων (απλήρωτη δουλειά μηνών για τραπεζοκόμες – μάγειρες – φύλακες – απλήρωτες εφημερίες / εξαιρέσιμα (νύχτες, αργίες) – ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών (2ετης προϋπηρεσία – 13ος/14ος μισθός).

Δε μένουμε σιωπηλοί!

Παλεύουμε για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για διασφάλιση των όρων υγείας και ασφάλειας για εργαζόμενους και ασθενείς».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός