ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Ενίσχυση της πάλης με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 11 Ιούνη



Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία που έδωσαν και μέσα στην πανδημία τη μάχη για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, υπογραμμίζουν την ανάγκη να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο σήμερα η οργάνωση και η πάλη των εργαζομένων, για να μην πληρώσουν πάλι αυτοί το «μάρμαρο» της νέας οικονομικής κρίσης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, παράλληλα με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις που αναλαμβάνουν σε επίπεδο κλάδου, προχωρούν στην οργάνωση συντονισμένων συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 11 Ιούνη

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Στον Πειραιά, σωματεία και φορείς της πόλης σε πρόσφατη σύσκεψη πήραν απόφαση για συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της πάλης απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, ξεκαθαρίζοντας: «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε πάλι την κρίση τους. Εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία!».

«Καλούμε κάθε σωματείο μέλος της ΠΟΛ και κάθε συνάδελφο να δώσουμε μαζική οργανωμένη απάντηση στον ορυμαγδό παλαιών και νέων μέτρων που φορτώνονται στις πλάτες μας» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών

«Αγωνιστικά απαντάμε στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο να φορτωθεί για άλλη μια φορά η καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων» τονίζει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

«Οι εργαζόμενοι έχουμε και γνώση και πείρα. Έχουμε δώσει μάχες που έβαλαν σοβαρά εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Έχουμε και δύναμη. Δεν πρόκειται να δεχτούμε την υπονόμευση των δικαιωμάτων και της ζωής μας» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλεί ακόμα το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων N. Αττικής.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός