Απαράδεκτη η κυβερνητική τροπολογία για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές στο εκπτωτικό χωριό



Το παραπέρα χτύπημα που δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ στην κυριακάτικη αργία καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση με τροπολογία χαρακτηρίζει την περιοχή των Σπάτων ως τουριστική, δίνοντας έτσι το δικαίωμα να ανοίγουν όλα τα καταστήματα τις Κυριακές στο εκπτωτικό χωριό.

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση είναι νύχι – κρέας με τους επιχειρηματικούς ομίλους και ανά πάσα στιγμή νομοθετεί για τα κέρδη τους, αδιαφορώντας για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο.

Επισημαίνει ότι «αυτό που αποδεικνύεται για πολλοστή φορά είναι ότι μόνο η οργάνωση των εργαζομένων στα ταξικά συνδικάτα και σωματεία τους μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους και ότι όσο αυτή δεν υπάρχει οι εργάτες θα είναι έρμαια των εκάστοτε κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, να έρθουν σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, είναι ο μόνος δρόμος να υπερασπιστούμε την κυριακάτικη αργία και να παλέψουμε για σύγχρονα δικαιώματα στη ζωή και στην εργασία μας, με βάση τις ανάγκες μας, κόντρα σε κυβερνήσεις και εργοδοσία που δεν λογαριάζουν τίποτα μπροστά στα κέρδη».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός